Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul'da güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, sektör endekslerindeki hareketlilikle dikkat çekiyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,16'lık bir yükselişle 9.361,76 puandan başladı. Bankacılık ve holding endekslerindeki artışlar gözlerden kaçmadı. Bankacılık endeksi yüzde 0,33 düşerken, holding endeksi yüzde 0,15 artış kaydetti. En fazla kazandıran sektör ise yüzde 0,97'lik artışıyla bilişim oldu. En büyük kayıp ise yüzde 3,06'lık düşüşle menkul kıymet yatırım ortaklığı sektöründe yaşandı.

Küresel Piyasalardaki Gelişmeler

Küresel piyasalarda ise Nvidia'nın beklenenden iyi finansal sonuçlarının etkisiyle ABD, Avrupa ve Japonya'da pay piyasalarında yeni zirveler gözlendi. Almanya'daki büyüme verileri de yakından takip ediliyor.

Merkez Bankası'ndan Faiz Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 45'te sabit tuttuğunu açıkladı. TCMB, politika faizindeki değişikliğe ilişkin olarak aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar mevcut seviyeyi sürdüreceğini vurguladı. Analistler, yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'daki büyüme ve Ifo iş dünyası güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.500 seviyelerinin direnç, 9.300 ve 9.200 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.