Dolar Yeni Haftada Değer Düşüşü Yaşıyor

Dolar Yeni Haftada Değer Düşüşü Yaşıyor
Dolar/TL, cuma günü hafif bir yükselişle 32,2274 seviyesinden kapanarak pozitif bir seyir izlemişti ancak yeni haftaya düşüşle başlayan dolar/TL, önceki kapanışın hemen altında, 32,2130 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL, cuma günü alıcıların etkisiyle hafif bir yükseliş göstererek yüzde 0,1 artışla haftayı 32,2274 seviyesinden tamamlamıştı.

Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başladıktan sonra saat 09.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesinin hemen altında, 32,2130 seviyesinden işlem görüyor. Aynı saatlerde avro/TL stabil bir seyir izleyerek 34,9400 seviyesinden işlem görürken, sterlin/TL ise yüzde 0,1 azalışla 41,0460 seviyesinden satılıyor.

Dolar endeksi, geçen haftanın kapanış gününde yüzde 0,3'lük bir düşüşle 104,7 seviyesinden günü tamamladı. Şu anda ise dolar endeksi, yatay bir seyir izliyor.

Michigan Üniversitesi tarafından cuma günü ABD'de ölçülen enflasyon beklentilerindeki gevşeme sinyalleri, analistlere göre ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlama olasılığını artırdı. Bu durum, dolar talebindeki zayıflamaya katkıda bulundu.

Piyasalarda Hareketlilik Artabilir

Analistlere göre Fed yetkililerinin bu hafta boyunca yapacakları açıklamalar piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Ayrıca perşembe günü ABD'de açıklanacak olan büyüme verilerinin piyasalarda volatiliteyi artırabileceği belirtiliyor.

dolar-dusuyor2.jpg

Analistlere göre çarşamba günü yayımlanacak olan Fed'in Bej Kitap raporu ile cuma günü açıklanacak FED'in çekirdek kişisel tüketim harcamaları gibi enflasyon göstergeleri, bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin önemli ipuçları sunabilir.

Yoğun veri gündemiyle başlayan haftada, para piyasalarında Fed'in eylül ayında ilk faiz indirimine gitme olasılığı yüzde 50, kasım ayında ise yüzde 63 ve aralık ayında ise yüzde 82 olarak fiyatlanıyor.

Analistlere göre bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verileri, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi takip edilecek. Teknik açıdan, dolar endeksinde 105 ve 106 seviyelerinin direnç, 104 ve 103'ün ise destek olarak öne çıktığı belirtiliyor.