Haziran Ayında Doğal Gaz Fiyatlarında Değişiklik Yok

Haziran Ayında Doğal Gaz Fiyatlarında Değişiklik Yok
BOTAŞ, haziran ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre doğal gaz fiyatları haziran ayı için sabit tutuldu.

BOTAŞ, konut tüketicileri için haziran ayında geçerli olacak fiyatın 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Bu fiyat, dağıtım şirketlerine uygulanacak ve konut abonelerine yansıtılacak.

Sanayi aboneleri için ise kademe 1 ve kademe 2 tarifeleri ayrı ayrı belirlendi. Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak duyuruldu.

Elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın tarifesi de sabit kaldı. Buna göre elektrik üretimi için kullanılacak 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.

Türkiye'de Doğal Gaz Fiyatları Avrupa'nın En Düşükleri Arasında

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarının her ay düzenli olarak hesaplandığını belirtti. Haziran ayında tarifelerde bir değişiklik yapılmaması hem konut hem de sanayi aboneleri için bir süreklilik sağlayacak.