OVP'deki Kredi ve Kredi Kartı Detayı Dikkat Çekti

OVP'deki Kredi ve Kredi Kartı Detayı Dikkat Çekti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Orta Vadeli Program'ındaki (OVP) kredi ve kredi kartı detayı dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan OVP ile temel ekonomik büyüklükler ve hedefler belirlendi.

Belirlenen hedefler ve yol haritasının yer aldığı programda kredi kartı ve krediler detayı öne çıktı.

Bireysel ve ticari kredilerde de sıkılaştırma politikaları uygulanacak.

Programın ‘Finansal İstikrar’ bölümünde yer alan bilgilerde dezenflasyonu desteklemek amacıyla kredi kartı limitlerinde ve bireysel- ticari kredilerde düzenleme yapılacağı ifade edildi.

Enflasyon ve büyüme tahminleri arasında tutarsızlık olduğu eleştirisi alan programda sıklıkla tüketime fren yapılacağını vurgulanırken kart limitlerinde de düzenlemeye gidileceği belirtildi.

OVP’de konuya yönelik “Kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunu artırmak amacıyla, SGK kapsamında toplanan veri setleri ile Risk Merkezi entegrasyonu sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Programda kredilere de tırpan uygulanacağı kaydedilerek “İç talebi dengelemek, enflasyon beklentilerini çıpalamak ve cari açığı azaltmak amacıyla bireysel krediler ve hedefi olmayan ticari kredilerde seçici miktarsal sıkılaştırma politikaları uygulanacaktır” denildi