Enerya’nın Antalya Hedefi Antalya’da 500 Bin Konutu Doğalgazla Buluşturmak

Enerya’nın Antalya Hedefi Antalya’da 500 Bin Konutu Doğalgazla Buluşturmak

Antalya bölgesinde doğalgaz alt yapı ve dağıtım hizmetlerini yürüten Enerya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Fatih Yaşa, 7 yılda 100 milyon tl tutarında yatırım yaptıkları Antalya’da hedeflerinin 500 bin konutun kapısına doğalgaz getirmek olduğunu söyledi.Fatih Yaşa, aynı zamanda doğalgaz kullanılan ev ve iş yerleri için tasarruf tüyoları da verdi.
DOĞALGAZDA EN YÜKSEK VERİM İÇİN
Tüm iş yeri ve konutlarda alınacak basit önlemler ile daha ucuza daha yüksek verim almanın mümkün olduğunu aktaran Fatih Yaşa, doğal gaz kullanımı konusunda tüyolar verdi. Yakıcı cihazları konfor sıcaklığının üzerinde çalıştırmamanın gerektiğine vurgu yapan Yaşa, ısı yalıtımlarının çok önemli olduğunun da altını çizerek pencerelerin güneş alan saatlerde açık tutulması, geceleri ise panjur ve perdelerin kapatılarak ısınma yoluna gidilmesi gerektiğini belirtti. Yaşa, "Radyatörler ile duvar arasına ısı yalıtım levhaları yerleştirirken üzerlerine ısı geçişini önleyen malzemeler koymamalıyız. Radyatörlerin önlerini perde ve oturma gruplarıyla kapatmayarak da en yüksek verim elde etmek mümkün. Radyatörlerimize ise termostatik vana monte ettirmeliyiz.Kısa süre için ev ve iş yerlerinden ayrılındığında ise cihazlar en düşük ayarda çalıştırılmalıdır" dedi.
DOĞALGAZ SOKAĞA GÖRE EVDE 333 KAT DAHA GÜVENLİ
Sanılanın aksine doğalgazın evlerin içinde sokağa göre daha güvenilir olduğunu ileri süren Yaşa, "Doğalgaz, istasyon girişinde 70 Bar gibi bir basınca sahiptir. Diğer istasyonlarda 4 Bar’a kadar düşerken evlerimizin içinde ocaklarda kullanılan doğalgazın basıncı 0,21 Bar, yani 21 milibar" diye konuştu. Evlerine doğalgaz bağlatmak isteyen abonelerin bir telefonu ile adreslerine giderek 424 TL karşılığında abone yaptıklarını da sözlerine ekleyen Enerya Bölge Müdürü Fatih Yaşa, 70’in üzerinde de otele doğalgaz hizmeti sunduklarını açıkladı.
ANTALYA’YA YENİ DOĞALGAZ PLANLAMASI
Türkiye’de 11 ilde doğalgaz çalışması yaptıkları bilgisini veren Fatih Yaşa,Antalya’nın Büyükşehir Yasası ile yeniden planlandığını böylece ilçelerin de daha hızlı hizmet almasının önünün açıldığını belirtti.