ENVER YILMAZ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 732 bin nüfusa sahip olmalarına rağmen, yılın 6 ayı 2 milyon kişiye hizmet verdiklerini belirtti.
Yılmaz, “Biz devlettin 732 bin nüfusa göre para alıyor ama yılın 6 ayı 2 milyon kişiye hizmet veriyoruz. 6 aydan fazla il içinde olan hemşehrilerimiz kesinlikle kayıtlarını Ordu’da yapmaları lazım” dedi.
Belediye çalışmaları ve karşılaştıkları sorunlara karşı getirdikleri çözümler hakkında teknik bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, özellikle su ve yol sorununa karşı hassas olduklarını belirtti. Belediye personel yapısının küçültülmesiyle hantal bir belediye yerine atak bir belediye yapısı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
“YILIN 6 AYI 2 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”
“Her şey kamudan belediyeden biz bekleyemeyiz. Şu anda Ordu’nun 732 bin nüfusu var. Fakat yaz aylarında nüfus il ve ülke dışından gelenlerle 2 milyon kişiye ulaşıyor. Devlet bize 732 bin kişi üzerinden para gönderdi, biz 6 ay yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet verdik. 6 ay boyunca nüfusu başka bir yere kayıtlı olan vatandaşımıza hizmet ettik. 6 aydan fazla il içinde olan hemşehrilerimiz kesinlikle kayıtlarını Ordu’da yapmaları lazım”
“YOL VE SU SORUNUNU BİTİRECEĞİZ”
“Yol ihalesi yaptık sessiz sedasız, yaptığımız yol ihalesinin bedeli tam 309 milyon lira yaptığımız yol ihalesinin maliyeti, havalimanına şu ana kadar 270 milyon lira para ödemişiz. 752 kilometre asfalt ihalesi yaptık, 250 kilometre asfaltı biz yapıyoruz. Yani şu anda bin kilometre yol ihalesi yapmış olacağız. Yani 3 yıl içerisinde sıcak asfalt bitmiş olacak. Ne demiştik, önce su sonra asfalt yapacağız. 4 aylık süreçte 9 ilçemizin su meselesini çözdük. Geçen yıl bulunduğumuz ilçe dahil iki ilçemizde çok büyük su sorunu yaşanmıştı. Bu yıl son yılların en büyük kuraklığını yaşamamıza rağmen su sıkıntısı yaşamadık. Bireysel su sıkıntısı var. Tabii ki, bunlar bitmez, su da yüzde yüz mutluluk yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz Ordu’da yüzde 95 nüfusa hitap eden alanda bu yıl su sorunu yaşatmadık. Gelecek yıllarda yaşatmayacağız. Melet Irmağı Su Projemizi geliştiriyoruz, gelecek yıl itibarıyla Gülyalı ve Perşembe dahil su ihtiyacını karşılamış olacağız. Şu anda 209 bin su abonemiz var hedefimiz gelecek yıla bu rakamı 300 bine çıkarmayı hedefliyoruz”
“YENİ BİR SİSTEM KURUYORUZ”
“Bir makinenin dişlileri gibi yürüyen bir sistem kuracağız, bu sistem ile kurumsal yapımız hem Ordu’ya hem Türkiye’ye mesaj vermiş olacak. Sistem değiştiriyoruz. Polis ihtiyacı olunca 155 aranıyor. Emniyet Müdürü aranmıyor, Acil durumda 112 aranıyor. Sağlık müdürü aranmıyor. Ama adamın suyu kesiliyor belediye başkanını arıyor. Böyle bir şey olur mu? Şimdi 185 hattını kurduk. 444052 hattını kurduk. Daha önceden yokmuş. Vatandaşın da kabahati yok. Daha önce arıyormuş çıkıyormuş biri not alıyormuş tamam başka bir şey yok. Biz şimdi otomatik sistemle beraber, diğer yazılım programlarında olduğu gibi, sistem kuracağız”
“SENDİKA HÜKÜMRANLIĞINI BİTİRDİK”
“Mesele sistem meselesi, biz cesur adımlar attık. Seçimden bir gün sonra 600 kişiyi işe aldılar bu memlekette. Hiç birini işe başlatmadık. Bin 815 personeli, bin 400’e düşürdük. Sokaktan bir kişinin sesi çıkmadı, haklıydık. 4 bin 600 lira maaş alan bir işçi vardı bu memlekette. Allah aşkına bir kaymakam 4 bin lira maaş almazken, sendikaların hükümranlığı egemenliği ile yapılmış sözleşmelerle 4 bin 600 lira maaş alan ve mezuniyeti ilkokul derecesinde olan bir arkadaşımızı biz belediyede rahat hizmet götürelim diye çalıştıramazdık. Ne yaptık, 400 kişiyi havuza gönderdik. Küçüldük daha da fazla küçüleceğiz. Koşar adımlarla gitmemiz lazım, koşa bilmemiz içinde üzerimizdeki kiloları atmamız lazım”
“HANTAL DEĞİL ATAK BELEDİYE OLUŞTURUYORUZ”
“Şu anda kuruluş sürecini en iyi yapan, tamamlayan Ordu Belediyesidir iddialı bir şekilde söylüyorum. Biz Türkiye’de en iyi kuruluş sürecini tamamlayan belediyeyiz. Küçülmeyi en iyi yapan belediyeyiz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda personel giderimiz bütçemizin yüzde 44’üydü. Şimdi benim personel giderim, yüzde 20 bununda altına düşüreceğiz inşallah. Gerisi yatırıma gidiyor. Suya, yola, kanalizasyona gidecek. Şu güzelim Altınordu’da kanalizasyon yok. Yapmamışlar. Biz geçmişte şu yapılmamış, bu yapılmamış demiyoruz ama durumu da tespit etmemiz lazım. Bir yağmur yağdığında kuyular bütün borular kapanıyor. İnşallah hep birlikte bunları çözeceğiz. Ne yaptığını bilen Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediyesi var.”