Fethiye’li Dolmuşçulardan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Destek
Fethiye’deki taksicilerin geçtiğimiz günlerde Muğla Büyük Şehir belediyesine karşı yaptığı tepki eyleminin ardından Fethiye’deki toplam 576 minibüsçünün bağlı bulunduğu 8 minibüs kooperatifi ise Muğla Büyükşehir belediyesi kararlarını destekleyen bir toplantı düzenledi.
Fethiye minibüs durağında bir araya gelen çok sayıda dolmuş sürücüsü Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin aldığı kararları destekleyen açıklamalar yaptı. Fethiye’deki minibüs durağında bir araya gelen çok sayıda dolmuşçu taksicilerin yaptığı eylemi doğru bulmadıklarını Muğla Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin aldığı kararları doğru bulduklarını söylediler. Ölüdeniz dolmuş durağı motorlu taşıyıcılar kooperatifi yönetim kurulu üyesi Kamil Erbaş yaptığı açıklamada “ Muğla Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin kurmuş olduğu trafik zabıta ekibinin denetimleri arttırmasıyla korsan taşımacılığın bitirileceğine inandıklarını yapılan yeni düzenlemelerin Fethiye’deki dolmuş ve şoför esnafı için verilmiş adaletli kararlar olarak gördüklerini” söyledi. Erbaş Muğla Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin yapmış olduğu düzenlemelerle, ticari taksilerin araç koltuk sayısının 7’den 4+1’e indirilmesi ile S plakalı araçların D2 yetki belgesi adı altında farklı noktalardan birden fazla işletmenin personelini aynı saat diliminde ve aynı araç içerisinde taşınamayacağına dair kararlar alınmıştır. Türkiye’nin hiçbir Büyükşehir’in de ticari taksilerde koltuk sayısı 4+1’den daha fazla değildir. Fethiye’de ise 7 koltuklu hatta 9+1 koltuklu ticari taksiler taşımacılık yapmaktadırlar. Daha önceki yıllarda Fethiye’de buna izin verilerek maalesef dolmuş esnafı mağdur edilmiştir. Bunun yanında Fethiye’de korsan taşımacılık yapan araçlarda oldukça fazladır. Bu konu hakkında da Muğla Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin kurmuş olduğu trafik zabıta ekibinin denetimleri arttırmasıyla korsan taşımacılığında bitirileceğine inanıyoruz. Yapılan bu düzenlemeleri Fethiye’deki dolmuş ve şoför esnafı için verilmiş adaletli kararlar olarak görmekteyiz” dedi. Kamil Erbaş düzenlemelerinin amacının herkesin kendi işini yaparak herkesin kendi hak ettiğini kazanması olarak değerlendirdiklerini söyleyerek “ ticari taksici taksiciliğini yapacak, dolmuşçu dolmuşçuluğunu yapacak, servis araçları da sadece servisçilik yapacaktır. Fethiye’deki dolmuşçu ve şoför esnafı olarak Muğla Büyükşehir belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin almış olduğu bu kararları doğru buluyor, bundan sonraki alınacak kararlarında dolmuşçu esnafına hayırlı doğru karalar olacağına inanıyoruz” dedi.
Fethiye Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bolel’de yeni taşıma kanunu hakkında bilgi aktararak her kanun vatandaşlar için çıkarılıyor. Çıkarılan kanunlar bazılarını işine gelmiyor olabilir, ancak kanunlar uygulanmalıdır” dedi.