Gaün Öğretim Elemanları Belçika’yı Ziyaret Etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi tarafından finanse edilen ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından yürütülen “Makine Halıcılığı Sektöründe Mesleki Eğitime İlk Adım” projesi kapsamında Belçika’nın Brüksel ve Kortrijk şehirlerine, beş günlük çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi bünyesindeki Gaziantep Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim elemanlarının katıldığı çalışma ziyareti, proje kapsamında geliştirilecek makine halıcığı müfredatı için, halı makinesi üretimi yapan firmalar ve ilgili eğitim kurumlarıyla bilgi ve beceri paylaşımı sağlamak amacıyla düzenlendi.
Brüksel şehir turuyla başlayan Belçika ziyareti, AB Parlamento binası ziyaret edilerek AB’nin tarihi ve mevcut durumu hakkında bilgi alındı. Ziyaret, Belçika’nın Kortrijk şehrinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen halı makinesi üreticilerinden biri olan Van De Wiele firması tesislerindeki incelemeyle devam etti. Firmanın Satış Müdürü LucCoenegracht eşliğinde gerçekleşen ziyarette, öncelikle halı makinesi üretimi ve test süreçleri gözlemlenerek tesis çalışanlarından alınarak, firmanın Ar-Ge biriminde görevli Johan Vandamme, Gent Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri tekstil müfredatı güncelleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Firmanın yeni nesil dokuma tezgahları ile ilgili olarak firma yetkilisi MarioVansuyt ile görüşülerek fikir alış verişinde bulunuldu.
PTI Kortrijk Meslek Okulundaki incelemelerin de gerçekleştirildiği ziyarette, öğretim elemanı AnnVander-Sarren tarafından tasarım atölyesi ve atölyede öğrencilerin yaptıkları ürünler ile tasarım eğitimi sürecine yönelik uygulama örnekleri incelendi. Okul bünyesindeki dokuma atölyesi ziyaret edilerek öğretim elemanı Adams Yoeri rehberliğinde incelemeler yapıldı. Atölyede öğrencilerin yaptığı çalışmalar, kullanılan öğretim yöntem ve teknikleri hakkında bilgi alındı. Ziyaret sonrası katılımcılar, incelemelerin oldukça faydalı olduğunu ve müfredat geliştirme sürecine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.