Gaziosmanpaşa Belediyesi Afetlere Karşı Kendi Filosunu Kurdu
Gaziosmanpaşa Belediyesi olası afet durumlarına karşı 4 TIR’lık yardım filosunu düzenlenen törenle hizmete sundu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Afetlere yakalanmadan hazırlanmalıyız” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla ilçeye kazandırdığı afet TIR’larının tanıtımını yaptı. Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlenen törene Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, uzmanlar tarafından sık sık uyarısı yapılan büyük İstanbul depremine karşı 5 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılayabilecek, 10 bin adet ekmek üretimi yapabilen 4 araçlık afet filosunu hizmete sundu. 4 araçtan oluşan filonun maliyeti ise 1.5 milyon TL oldu.
“AFETLERE YAKALANMADAN HAZIRLANMALIYIZ”
“Afetlere yakalanmadan hazırlanmalıyız” diyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “BM uluslararası afetlere yönelik ve bunun doğurabileceği riskleri azaltmaya yönelik bir çalışma kampanyası başlattı. Biz de bu kapsamda kendimizin yaptığı çalışmayı halkımızla paylaştık. İstanbul’un deprem kuşağında bulunduğunu biliyoruz. Hem deprem hem de diğer afetler ile karşılaşmadan aldığımız tedbirleri tanıtıyoruz. Kazandığımız tecrübe ve deneyim sayesinde bu felaketlere karşı tedbir alma çalışması başlattık. Bu doğrultuda İki adet tır iki adat mobil aracı afetlerde kullanmaya karşı dizayn ettik. Mobil fırın isimli tır günde 10 bin adet ekmek üretebiliyor. Dışarıdan hiçbir desteğe gerek kalmadan, mahrumiyet bölgesinde bile 5 bin kişiye sıcak yemek üretebilme imkanımız var’’ dedi.
Daha sonra yemek üretim araçlarını inceleyen Başkan Usta, vatandaşlara etli pilav dağıttı.
AFET TIRLARININ ÖZELLİKLERİ
Araçlar arasında mobil yemek üretim aracı olan kapalı kasa TIR mahremiyet bölgesi sayılan su, elektrik, doğalgaz imkanların olmadığı, açık arazide dahil 5 bin kişilik yemek üretimi yapabilecek ekipmanına sahip. Fırın olan kapalı kasa TIR, mazotla çalışan bir günde 10 bin adet ekmek üretimi yapabilecek. Lojistik amaçla kullanılacak 2 adet kapalı kapalı kasa kamyonette ise yemek üretiminde kullanılacak gıda malzemesi, saklama, taşıma ve dağıtım işlevi görecek.