"gelişen Teknolojiyle Artık Bireyler Değil, Makineler Konuşuyor"

"gelişen Teknolojiyle Artık Bireyler Değil, Makineler Konuşuyor"

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, giderek büyüyen ve gelişen teknolojinin geldiği nokta ve şirketin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Bir toplantıya katılmak üzere Eskişehir’e gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, dünyada büyük mega trendler bulunduğunu belirtti. Bu mega trendlerin, insan hayatını GSM operatörünün teknoloji şirketine dönüşme yolculuğunu etkilediğini ifade eden Kocabaş, “Bunların başında internet geliyor. Mobil internet konusunda şu an 3G’miz var; 4G’ye yatırım için sabırsızlıkla bekliyoruz. Bir diğer tamamlayıcı, bir diğer teknoloji de fiber. Sabitle mobilin tamamladığı bir dünyada erişimin hızıyla aslında herkesin birbirine bağlı olduğu bir dünyadayız” dedi.
‘Bulut’ teknolojisinden bahseden Kocabaş, kişilerin kendi verilerini yedekleme sistemini operatörlerin üstlendiğinden bahsetti. Kocabaş, “İnternetin sağlanması ile birlikte artık verilerinizi kendi bilgisayarınıza depolamanıza gerek yok. Yedeklemenize gerek yok. En güvenli koşullarda bunu operatörlerin sistemlerinden alıp kullanabileceğiniz bir dünyaya gidiyoruz. Bu da aslında iş yapış şekillerimizi de değiştiriyor. Siz sahadan merkezdeki verilere çok rahat ulaşabiliyorsunuz, birbirinizle çok rahat etkileşim sağlayabiliyorsunuz. Artık her şey dijital. Saatler dijital, telefon dijital, tansiyon ölçtüğünüz cihaz dijital. Böyle baktığınızda tüm kullandığınız sensörlerin, sayaçların, telefonların, giyilebilir teknolojilerin birbiriyle konuştuğu, data iletişimi yaptığı bir dünyayı görüyoruz. Bu da birbiriyle bağlı hayatın özünü oluşturuyor. Buralardan veri alıp verileri üretme ve paylaşma imkanımız var” diye konuştu.
“ARTIK BİREYLER DEĞİL, MAKİNELER KONUŞUYOR”
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte üretilen cihazların insan yaşamına sağladığı kolaylıklardan söz eden Selen Kocabaş, şunları kaydetti:
“Artık bireyler birbiriyle konuşmuyor, makineler konuşuyor. Sahadaki araçlarınızı takip edebiliyorsunuz. Sayaçlarınızın uzaktan kontrol, bakım ve tamirini yapabiliyorsunuz. Belediyeler itfaiyeleri sahada doğru noktadan tespit edip uzaktan belirlediği ve uydu üzerinden aldığı datalarla direkt yönlendirebiliyor. Bunlar hem kurumların hem bireyin hayatına çok ciddi bir verimlilik, etkinlik, optimizasyon ve hız katıyor. Böyle bir dünya içerisinde ülkenin, şehrin ve dünyanın daha akıllı ve daha hızlı bir yolculukta hep birlikte ilerliyoruz.”
AVRUPA’NIN İKİNCİ BÜYÜK OPERATÖRÜ TURKCELL
Türkiye’de 520 şirket ve 2 bin çalışanı ile müşterilere hizmet verdiklerini aktaran Kocabaş, “Turkcell’in Türkiye’de toplamda 35 milyon müşterisi var. Grup olarak baktığımızda ise bir 35 milyon müşterimiz de Türkiye dışında. 70 milyonluk bir kitleye hitap eden şirketiz. Avrupa’nın bu anlamda ikinci büyük şirketiyiz, operatörüyüz Almanya’daki T-Mobile’dan sonra. Kurumsal olarak baktığımızda 520 bin civarında şirketimizde Türkiye’nin her noktasında müşterilerimize dokunuyoruz. 2 bin civarında çalışanımızla da sahada müşterilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.