Genel Sekreter Tunçsu, Bütçede İsrafa Karşı

Genel Sekreter Tunçsu, Bütçede İsrafa Karşı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, “Bütçelerin büyüklüğünden, küçüklüğünden ziyade bütçeleri doğru, yerinde ve tasarruflu kullanmak gerekir” dedi.
2014’te Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin orta vadeli bütün borçlarını ödeyerek, 2015 yılına borçsuz girdiğini ifade eden Tunçsu, 57 milyon TL de tasarruf gerçekleştirildiğini belirtti.
Tunçsu, Erdemli ilçesinde gerçekleştirdiği inceleme gezisinde bütçe ve yapılacak faaliyetlerle ilgili İHA muhabirine bilgi verdi.
“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütçemiz 1.5 milyar” diyen Tunçsu, “Tabi bu şu demektir; Mersin’in ihtiyaçlarını, alt yapılarını çözebilmek için ortalama yeterli bir bütçedir. Daha önceleri de buna yakın bir bütçe vardır. 4 ilçeyi yönetmek açısından. Bütçelerin büyüklüğünden, küçüklüğünden ziyade bütçeleri doğru, yerinde ve tasarruflu kullanmak gerekir. Eski parayla 3 katrilyon da bütçeniz olsa, eğer bunu doğru kullanmıyorsanız, bunu bir rantiyeye, başka yere aktarmayı düşünüyorsanız, bu paradan halk beklediği hizmeti bulamaz, istifade edemez. Bütçeyi isabetli ve yerinde kullanırsanız bunu Sartavul’dan Yeniceye, Gülek’e kadar insanların altyapı ve hizmete yönelik imkanlarla buluşması mümkündür” şeklinde konuştu.
"BAŞKAN KOCAMAZ TASARRUFLU BİR BÜTÇE TEKNİĞİ KULLANIYOR"
Başkan Kocamaz’ın tasarrufa büyük önem verdiğini ifade eden Tunçsu, “Bütçe rakamı sık açıkladığımız bir şey değil, buradaki esas ana prensip Burhanettin Kocamaz başkanımız oldukça tasarruflu, yerinde bir bütçe tekniğini kullanıyor. Bakın 2014’te Mersin Büyükşehir Belediyesi orta vadeli bütün borçlarını ödeyerek, 2015 yılına borçsuz girmiştir. 57 milyon TL tasarruf yaparaktan 2015 yılına girilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi halkın hizmetini yapabilme kabiliyetini elde etmiş demektir. Bütün vatandaşlarımız, bütün beldelerimiz hizmete doyacaklardır” şeklinde konuştu.
Yapılacak olan bütün çalışmaların planlı ve programlı yürütüldüğüne dikkat çekerek Mersin’in geçmişinde yapılan yanlışlara düşmeyeceklerini anlatan Tunçsu, “Plansız programsız çalışıldığında ‘Tulumba Durağı’ örneğinde, hem Mersin Aquapark’ta, bunlar görünen sivri örnekler, doğu çıkışındaki Taner Kışlalı Köprüsü, o da hilkat garibesi, o da yıkılacak. Bakın kaç yıla dayalı bunlar. Ölümler var. 20 yıllık bir zaman kaybı ve para kayıpları. Dolayısıyla paranın nasıl harcanacağının doğru planlanması, doğru yatırımın yapılması, daha verimli bir kazanç. İnsanlar görsün diye bir şeyler yaparsak kendimizi kandırmış oluruz. Kısa vadede bir şeyler yapılmış gibi görünür ancak uzun vadede mahcup olurduk. İhale mayıs gibi yapılır, haziran temmuz gibi Allah kısmet ederse, Tulumba Köprüsü’nü yıkar, battı-çıktıyı da metro geçişine uyumlu olarak yaparız. Zaman ve para kaybını da önlemiş oluruz” dedi.
Sahillerin turizme kazandırılması anlamında yapılan çalışmalarla ilgili soruları da yanıtlayan Tunçsu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi sahillerdeki düzensiz kullanımı önlemek açısından buraların Milli Emlak’tan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişiyle ilgili taleplerimizi yaptık. Onlar da uygun değerlendiriyorlar. Sahilleri halkın daha geniş anlamda kullanması, yürüyüş yollarının yapılması ve düzenli hale getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılı içerisinde sahillerimiz düzenlenmiş olacak. Yürüyüş yolu ve plaj olarak düzenlenmesi, diğer taraftan MESKİ olarak da arıtma sularını projelendirilerek, denizin kirlenmesini önleyeceğiz. 2015 ve daha sonraki yıllarda sahillerimizin daha temiz, çevreci ve mavi bayraklı olarak turizme daha hazır bir hale gelmesiyle ilgili büyükşehir olarak altyapı çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.