Hakkari’de ‘yaşlı Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme Kursu’
Hakkari Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü ortaklığında ‘Yaşlı Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme Kursu’ kapsamında ilk ders verildi.
ASP İl Müdürlüğü’nde yapılan ilk derse Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtalan, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ile kursiyerler katıldı. Açılış konuşmasını yapan ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, engellilere daha kaliteli hizmetin sunulması için ellerinde geleni yaptıklarını belirtti. Bildirici; “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında dezavantajlı kadınların istihdamının sağlanması yönünde eğitimin planladığı, ileride müdürlüğümüz tarafından açılması planlanan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalıştırılmak üzere bakım elemanları yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Müdürlüğümüzün engelli ve yaşlılara yönelik ciddi çalışmalarının olduğu, ancak yapılan çalışmalar neticesinden engellilere nitelikli bakım yapılmadığı gözlenmiştir. Bunun önüne geçmek ve engellilere yönelik daha kaliteli hizmetlerin sunulması için bu eğitim önemlidir” dedi.
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan da, Hakkari Üniversitesi’nin açıldığı günden beri bölge için mihenk taşı hükmünde olan alanlarda sürekli projeler üretmekte ve bölgedeki diğer kamu kurumları ile ortak faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Ceylan, “Bugün de üniversitemiz ile ASP İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen protokol ile dezavantajlı 25 bayan öğrencimiz için Yaşlı ve Hasta Bakımı Elemanı Yetiştirme Kursu düzenlendi. Bu eğitim için bizimle protokol yapan ve bu iş için önderlik yapan ASP İl Müdürlüğü’ne, kurs süresince kursiyerlerimize maddi olarak destekleyecek İş-Kur Müdürlüğü’ne ve eğitimin sertifikalandırılması hakkında bizlerden desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Hakkari Üniversitesi Öğretim görevlisi Galip Sarısu ise, eğitimin 560 saatten oluştuğunu ve bunun 400 saatlik kısmının teorik olduğunu, kalan 160 saatlik kısmının da Sağlık İl Müdürlüğü ile yapılacak ek bir protokol ile Sağlık İl Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ile koordineli uygulamalı olacağını söyledi. Sarısu; “Yapılacak uygulama ile teoriğin daha sağlıklı uygulanacak. Eğitim sonrasında kursiyerlerin alacakları eğitimler ile hem yaşlılar hem de engellilere kaliteli hizmet sunabilecekleri ve alacakları sertifikalarla Türkiye’nin her yerinden iş imkânları bulabileceklerdir” şeklinde konuştu.
Program yapılan konuşmaların ardından verilen ikramla son buldu.