İhlas Vakfı Ertuğrul’un Ocağına Yurt Temelini Attı
İhlas Vakfı tarafından Bilecik’te yaptırılacak Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu’nun temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.
Bilecik merkez Bahçelievler mahallesinde yapılacak yurt binasının temel atma törenine, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Müftüsü Yardımcısı Asım Ceylan, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Türkiye Gazetesi yazarlarından M. Sait Arvas, Ömer Derin Vakfı Başkanı Hüseyin Şener, Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, İhlas Vakfı Başkan Yardımcısı Tahsin Ekinci, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal, İhlas Vakfı’nın çevre vilayetlerdeki yurt müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreninde bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Asım Ceylan, yeryüzünde hakkı temsil eden bir imparatorluğunun merkezi Bilecik’e gelen misafirler hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Bu öğrenci yurdunun yapımında emeği geçen herkese ve buraya gelen bütün misafirlere teşekkür eden Ceylan, "Bu vesileyle tüm bu gayret ve bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah’tan diliyorum” dedi.
İNSANLARIN HAYIRLISI İNSANLARA HİZMET EDENDİR
Yapılan öğrenci yurdunun inşaat yapımını üslenen Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı ise, sevgili Peygamberimiz “İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir” sözü doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. Bıyıklı, “Bizim de ömrümüz elhamdülillah Allah-u Teala’ya hamdolsunki İhlas’ta 40’ıncı yılı tamamlamak üzereyiz. Bugüne kadar Allah-u Teala 3 tane kız evladı nasip etti. Oğlan evladı vermedi diye hiç üzülmedim. Rabbime hamd ettim. Çünkü Resulullah Efendimiz oğulları öldü. Bir kızından zürriyeti devam etti. Allah-u Teala bana 3 tane kız verdi, ama karşılığında bana 3 tane damat verdi. Bu damadımın üçü de İhlas Vakıfı’nda yetişmiştir. İhlas Vakıfı’na hücrelerimle hizmet etmeye her zaman hazırım. İnşallah son nefese kadar İhlas Vakfının kuracağı yurtlara hizmet etmek benim vazifemdir, boynumun borcudur. Kendimi, ailemi ve çocuklarımı bütün servetimi de İhlas Vakfına vakfettiğimi de burada sizlere duyurmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı ile olan irtibatını bitirdikten sonra yeni yazı dönemi başladıktan sonra tarih ile olan irtibatı kesilmişti. Fakat Türkiye Gazetesi İhlas, öyle bir köprü kurdu ki rahmetli Enver Ören abimiz çok güzel bir kadro kurdu. Osmanlı arşivlerini didik didik ortaya çıkararak. Allah-u Teala hepimizi hayırlara kucak açan insanlar eylesin. Hepinize teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah-u Teala razı olsun” dedi.
“ÖĞRENCİ YURTLARIMIZDA DÜNYANIN 29 AYRI ÜLKESİNDEN GELEN 300 CİVARINDA ÖĞRENCİYİ MİSAFİR EDİYORUZ”
İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay ise; İhlas Vakfı’nın kurucusu merhum Enver Ören’in vasiyeti ve İhlas Vakfının gayeleri arasında yer alan 81 ile öğrenci yurdu açılması çalışmaları hayırseverlerin katkıları ile ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Temeli atılan Ertuğrul Gazi Öğrenci yurdunun, İhlas Vakfının 36’ıncı yurdu olarak Bileciklilere hizmet vereceğini belirten Okyay, “İhlas Vakfı’mız Peygamber efendimizin bir Hadis-i Şerifi olan "İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” iddia ederek yola çıktı. 36’ıncı öğrenci yurdumuzun temelini burada hep beraber atacağız. Bizler Allah’a ve ahirete iman etmiş insanlar olarak biraz evvel Peygamber efendimizin buyurduğu; “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır" ki o müjdeye kavuşmak istiyoruz. Biz dünyanın geçici olduğunu, ahiretin de ebedi ve sonsuz olduğuna iman etmiş insanlarız. Şuan da üniversitelerde milyonlarca öğrencimiz okuyor. Bunların üniversiteye giderken yurt ihtiyaçları da vardır. Şuan da devletimiz bunun yüzde 25 veya 30’unu karşılayabiliyor. İşte biz de bu hayırlı hizmete son 20 yıldan beri ağırlık vererek çok şükür bugün bu noktaya geldik. Şuanda 33 tane öğrenci yurdumuzda dünyanın 29 ayrı ülkesinden gelen 300 civarında da misafir öğrencilerimiz var. Afganistan’dan 60, Türkmenistan’dan 30, Etiyopya ve Habeşistan’dan 25, Somali’den, Moritanya’dan, Kazakistan’dan ve Kırgızistan’dan gelen öğrencilerimiz var. Bunlar 1 yıl Türkçe öğrenip TÖMER’den en az 4 yıl fakülte de okuyorlar. 4 yıl sonra bunlar Türkiye’deki bize Selçukludan, Osmanlı’dan gelen o güzel kültürümüzü, mübarek ecdattın bize bıraktığı maddi ve manevi değerleri de öğrenerek Türkiye’nin elçisi olarak ülkelerine gidiyorlar” dedi.
“ŞUAN YURT DIŞINDA 16 ÖĞRENCİ YURDUMUZ VAR, YURT İÇİNDE İSE 36’NCISININ TEMELİNİ ATIYORUZ”
İhlas Vakfı’nın şuan yurt dışında 16 öğrenci yurdu olduğu ve Türkiye genelinde 36’ncısının temelini bugün attıklarını belirten Okyay, “Büyük bir kısmını da bu yurtlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz açtılar. Bugün daha evvelki yurtlarımızdan farklı olarak maddi bir değer içerisinde temel atacağız. Çünkü bu mübarek cennet vatanı bize yurt olarak bırakan, vatan olarak emanet eden bundan 700 sene evvel Osmanlı Devleti’ni kuran mübarek o büyük ecdadımız Osmangazi hazretlerinin ilk Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu bu mübarek topraklarda temelini attı. Aynı zamanda onun muhterem pederi bu imparatorluğun kurulmasında en büyük hizmeti yapan Ertuğrulgazi hizmetlerinin yolunda buraya geldik. Çünkü onların o gayretleri olmasaydı, o emekleri olmasaydı bu cennet vatan bizim olmazdı. Çünkü burası 1071’den sonra malumunuz Bizans’ın ve kurulma imparatorluğunun doğu kısmı olan bir yerdi. O mübarek insanlar, o derviş gaziler buraları bize kanlarıyla canlarıyla bıraktılar. Biz de onların torunları olarak inşallah onlara sahip çıkacağız. Öğrenci yurtlarında kalan bizim öğrencilerimize yurtların müdürleri, eğitimcilerimiz, idarecilerimiz birçok faydalı şeyleri anlatıyorlar. Ben hepinize teşekkür ediyorum ve herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Türkiye Gazetesi Yazarlarından Mehmet Said Arvas hocaefendinin yaptığı dua ve ardından kesilen kurban eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninin sonunda ise törene katılanlara pilav-ayran ve tatlı ikram edildi.