İngiltere Worcester Üniversitesi, İşbirliği İçin Aü’yü Ziyaret Etti

İngiltere Worcester Üniversitesi, İşbirliği İçin Aü’yü Ziyaret Etti

İngiltere Worcester Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Heather Forland başkanlığındaki Worcester Üniversitesi heyeti, Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Heather Forland, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Catherine Hyde ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Chris Taylor’dan oluşan Worcester heyeti öncelikle, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ı ziyaret etti.
Konuk heyetin ziyareti çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi’nden ilgili birimlerin katılımıyla “Bilimsel İşbirliği Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştayda, ikili işbirliği ve Erasmus programı kapsamında ikili anlaşma yapılması kararına varıldı. Varılan mutabakata göre, 2015 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi ve Worksler Üniversitesi arasında Erasmus programı kapsamında öğrenci, akademik ve idari personel değişimi ile ikili değişim programlarına yönelik hareketlilik başlatılacak. Ayrıca iki üniversite arasında imzalanacak bilimsel işbirliği anlaşmasıyla da ortak Ar-ge çalışmaları konusunda işbirliği yapılacak.
Toplantı sonunda konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, "Akdeniz Üniversitesi olarak, dünyanın değişik bölgelerinden çok sayıda üniversite ile işbirliğimiz mevcut. Ancak Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma sürecinde, İngiltere önemli bir ülke.Bu nedenle İngiltere’deki üniversiteler ile bilimsel işbirliğimizi, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimimizi artırmayı amaçlıyoruz" dedi.