İş Adamı Bulut, “yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanını Seçiyoruz”

İş Adamı Bulut, “yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanını Seçiyoruz”

Antalyalı iş adamlarından Cihan Bulut, Cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde vatandaşlara çağrıda bulundu.
İş adamı Cihan Bulut açıklamasında, "Değişen, değiştikçe gelişen bir Türkiye’nin adımları Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığı günden bu yana vatandaşımız hayata umutla bakıyor" dedi. On yıl öncesinin Türkiye’sini bir iş adamı olarak hatırlamak bile istemediğini ifade eden Bulut, “Daima ileriye bakmak ve yaşadığımız gelişmeleri daha ileriye taşımak zorundayız. 10 yıl önce bol sıfırlı paramız vardı. Yüksek enflasyon, aşırı faiz iş adamlarının ticari faaliyetlerini zorluyor ve hatta imkansız hale getiriyordu. Modern dünyanın gerisinde kalan yollarımızda ürünlerimizi taşımak durumunda kalıyorduk. Zor rekabet koşullarında çoğu zaman çaresizlik içinde faaliyetlerimizi sürdürmek zorundaydık. Bugün dünyada rekabet gücümüz arttı. 2002 yılında yüzde 65'lerde seyreden yıllık enflasyon bugünlerde tek haneli rakamlara düştü. 2002'de 26,8 milyar dolar olan Merkez Bankası döviz rezervi, 2014 yılında 127 milyar 942 milyon dolar seviyesini yakaladı. 2002 yılında 230 milyar dolar milli gelirle dünyanın 26'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, bu yıl 820 milyar dolar milli gelirle dünyanın ilk 20 ekonomisindeyiz. 2002 yılında IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcun tamamı ödenerek IMF’ye borç verecek konuma geldik. Rakamlar yalan söylemez. Bunun yanı sıra; sağlık, eğitim ve ulaşımda yaşanan gelişmeleri hepimiz günlük hayatta görüyor karşılaşıyor ve yaşıyoruz” şeklinde konuştu..
Yeni Türkiye’nin bütün gelişmeleri ile her vatandaşın hayatını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten bir noktada olduğunu belirten Bulut, şunları kaydetti:
”Yeni Türkiye’nin mimarı Başbakanımız şimdi de Cumhurbaşkanlığına adaydır. Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığı bir anlamda ülkemizin gelişme hızının devamıyla ilgili son derece önemlidir. Bu seçim, aynı zamanda halkın cumhurbaşkanlığı köşküne gitmesi anlamı taşımaktadır. Bu seçim Yeni Türkiye’nin seçimidir. Ülke yönetme becerisine sahip olan ve bunu başarıyla bütün dünyaya gösteren, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek bir Cumhurbaşkanı istiyorsak Recep Tayyip Erdoğan’a oyumuzu vermemiz gerekiyor.”