İş Bankası 90 Yaşında

İş Bankası 90 Yaşında

İş Bankası’nın 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
İş Bankası’nın 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.
İş Bankası Kayseri Bölge Satış Müdürü İbrahim Karadeniz, "90. kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyor, Bankamızın yüz yaşına güçlü ve sağlam adımlarla ilerliyor olmasının haklı gururunu paylaşıyoruz" dedi.
Karadeniz, "Bir cumhuriyet kurumu olan Bankamız, 90 yıllık tarihinde, kuruluşunda üstlenmiş olduğu ülkemizin ekonomik bağımsızlığının teminatı olma görevini her zaman yerine getirmiş, gücünü ülkemiz sınırlarının dışına da taşıyarak bulunduğu coğrafyanın önemli oyuncularından biri haline gelmiştir. İş Bankası; tüm dünya değişirken ve Türkiye de bu değişimlerden az ya da çok etkilenirken, zikzaklı ve krizli dönemlere rağmen kuruluş felsefesinden ve üstlendiği misyondan taviz vermeden başarısını sürdüren bir kurum oldu, değişimlere, gelişmelere uyum sağlayarak hatta bizzat değişimin öncüsü olarak ülke ekonomisinde ve bankacılık tarihinde önemli izler bıraktı. Paydaşlarına olduğu kadar topluma ve ülke ekonomisine değer katma anlayışı ile çalışan Bankamız bir yandan kuruluşundan itibaren benimsediği ilkelerini korurken, diğer taraftan ekonominin iniş ve çıkışlarında da adeta bir paratoner gibi riskleri bünyesinde eritip etkilerini yumuşatmış, yeri geldiğinde sağlam atılmış temellerinden aldığı güçle istinat duvarı gibi ülke ekonomisine destek olmuştur" diye konuştu.
Karadeniz açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Kuruluşundan itibaren, Türkiye’den ayrı düşünülemeyecek bir şekilde, ekonomik ve siyasi gelişmeleri, inişli ve çıkışlı dönemleri yaşayan İş Bankası, 90 yıllık yolculuğunda tüm çalkantılara rağmen istikrarlı bir politika izlemiştir. Bu politikaların bir sonucu olarak 220 milyar TL’lik bilanço büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük özel bankası olma unvanını elde etmiştir.
İş Bankası bugün sadece bir banka değildir. Finans sektörünün yanı sıra sanayinin gelişmesine de büyük katkı sağlamış; bugüne kadar 293 şirkete iştirak etmiş, altısı Borsa İstanbul’da işlem gören, finans, cam, telekomünikasyon, sanayi ve hizmet sektörlerinde olmak üzere halen 25 şirkette doğrudan ortaklığı bulunan büyük bir gruptur.
İş Bankası’nın elde ettiği başarının sırrını Kurucu Genel Müdürümüz Celal Bayar 1928 senesinde “Bankamızın memur kadrosu yoktur, iş kadrosu vardır… İş Bankası’nda çalışan Türk gençleri, kendilerini alelade ücretli veya maaşlı memur telakki etmiyorlar. Bu işte behemehâl muvaffak olmayı milli şeref ve haysiyet meselesi yapmışlardır” sözleriyle ortaya koymuştur.
İş Bankası’nın 90 yıllık başarılı tarihinin arkasında özveri, çalışkanlık, samimiyet, paylaşım, hizmet felsefesi vardır. Bunların yanı sıra gıpta edilen performansımız, her birimin ahenk içinde çalışması ve müşterilerimizin olduğu her yere nüfuz etme, sahayla doğru zamanda doğru şekilde ve samimiyetle iletişim kurma ana eksenlerine dayanmaktadır. Kendi içinden büyüyen bir banka olan İş Bankası, her yeni gelişme karşısında hızlı ve doğru aksiyon alabilme başarısını gösteren bir bankadır.
Toplumdan, hizmet ettiği kesimlerden kopuk hareket eden hiçbir kurum uzun süre ayakta kalamaz. Bundan hareketle biz banka olarak her zaman toplumun, müşterilerimizin ne istediğini çok yakından takip eden, iş yapış şeklimizi ona göre tasarlayan bir kurum olduk.
Bankamızın 90. yılını kutladığımız bu onurlu günde, yüzyıla yaklaşan bu sürdürülebilir başarıda imzası olan siz değerli çalışma arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum. Ülkemizin sınırlarını aşan bir coğrafyada özveriyle görev yapan İş Bankası Ailesi’nin üyelerine sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yıllar diliyorum.
Başta kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm İş Bankalıları saygı ve rahmetle anıyorum.
90. kuruluş yıldönümümüz İş Bankası Ailesi’ne ve ülkemize kutlu olsun."