Iso Bayrağı Kemerhisar’da
Kurumların kalitesini tespit eden Uluslararası Standartlar Teşkilatı, Kemerhisar Belediyesi’ne ISO 9001-2008 kalite belgesini verdi. Bu belge ile Kemerhisar Belediyesi TR71 Bölgesi’nde ilk ISO Belgesi alan belediye oldu.
Kurumsallaşmada dev adımlar atan Kemerhisar Belediyesi kalitesini tescil ettirdi. Dünyanın en büyük standart teşkilatı ISO (International Organizationfor Standardization) uzun incelemeler sonucu Kemerhisar Belediyesi’ni ISO 9001-2008 Belgesi ile ödüllendirdi. 30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte belediye bünyesinde büyük bir kurumsallaşma çabasına girişen Başkan Beytullah Kirazcı, çalışmalarının verimini almaya başladı. Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nin tescili olan ,yaklaşık 4 ay süren iç eğitimler sonucu, ISO Türkiye Direktörülüğü’ne başvurarak kalitelerinin denetlenmesini ve kayıt altına alınmasını talep etti. Geçtiğimiz ay 3 denetimden geçen Kemerhisar Belediyesi, TR71 Bölgesi olarak adlandırılan Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale ve Nevşehir illeri arasında kalitesini uluslar arası standartta tescil ettiren ilk belediye oldu.
Yılın ilk mesai gününde ISO 9001-2008 flamasını Bayrak direğine çekerek yeni yıla büyük bir başarı ile başladılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Kirazcı, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Yaklaşık 5 yıl önce planladığımız her şey teker teker gerçekleşiyor. Yeni bir yönetim anlayışı inşa ettik. Bunu belediye bünyemizde 9 ay denedik. Oluşturduğumuz yeni birimlerimizle Kemerhisar halkına layık hizmet üretme kaygısını taşıdık. Bugün belediye önünde dalgalanan ISO 9001-2008 flamasının anlamı çok büyüktür. Birçok kurum ve belediye bunu hak etmek için çaba sarf etti. Gururla ifade edebiliriz ki sadece Niğde’de değil, çevre illere de örnek olacak şekilde ISO 9001-2008 belgesini alan ilk belediyeyiz. Bizim için zor olmadı desek doğru olur. Yıllardır hazırlandığımız bir yönetim anlayışı olan Tyana Yerel Yönetim Teorisi’yle sürece hazırlandık. Kalitemizi tescilden önce bu yönetim anlayışını hayata geçirdik. Belde belediyesi olmamıza rağmen meclis üyelerimize sorumluluklar verdik, Ar-Ge, danışmanlık, Kalite ve Proje birimleri kurduk. Kent Konseyi’ni hayata geçirdik. Burada edindiğimiz deneyimlerle yeni yıla girerken büyük bir kurumsal şema ortaya çıkardık. Bizim ortaya çıkardığımız yönetim anlayışı çok yakında birçok il ve ilçe belediyesinde uygulanacaktır. ISO aracılığıyla kalitesini tescillemek isteyen herkes Kemerhisar Belediyesi’nin çalışmalarını kendilerine referans gösterecektir” dedi.
Vizyon, Misyon ve Kalite Politikası’ndaköklü değişikliğe giderek ilçelik isteği vurgulanması dikkat çekti.
Kemerhisar Belediyesi’nin yeni kalite politikası; “Toplum - Kent - Kurum Entegrasyonunu sağlayarak, tarafların tümünün faydalanacağı optimize edilmiş hizmet, eylem ve fikri, tarihsel birikimden kopmadan, vatandaşlarımız ile çalışanlarımızın beklenti ve memnuniyetlerini yürürlükteki mevzuatlara uygun, kalite yönetim sistemini eğitimlerle sürekli iyileştirerek oluşturulan kalite hedeflerini takip etmek ve sürdürülebilir çalışma ilkesini benimsemiştir.” şeklinde oluştu.
Misyonda ise ; “Tyana’nın tarihsel birikimini, değerlerini sentezleyerek, geleceğin “Yaşanılabilir, Ekolojik Kent Kültürü” nü çağdaş ve üretken “Ardıl Hizmet” standardı ile toplumun yaşam kalitesini ve değerler bütününü, verilen hizmet ve projelerle geleceğe taşımaktır” ifadeleriyle yeni bir terminolojik açılım gerçekleşti. Ardıl Hizmet adı verilen kavramla 21. Yüzyıl çağdaş belediyecilik inşası gerçekleşmesi bekleniyor.
Belediye yeni vizyonunu tanımlarken ilçelik statüsü ve UNESCO kavramı dikkatlerden kaçmadı. Yeni Vizyon belgesinde; “Kazanılmış ve tarihsel hakkımız olan turizmde Öncü Kent T.C. Kemerhisar Belediyesi’nin ilçe statüsünü kazandırmak, Ardıl Hizmet ve proje üreten personeliyle “Türkiye’nin en yaşanılabilir Kenti” niteliğine kavuşmasıyla çocuklarımıza sağlıklı, örnek antik bir kent mirası bırakmak, UNESCO tarafından tüm yazılı, görsel ve sözlü miraslarımızın tescilini sağlamaktır” İfadelerine yer verildi.