İzmir'de Taksiciye Saldırdılar

İzmir'de Taksiciye Saldırdılar

İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına aldığı bir yolcu tarafından vahşice öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ardından, bir taksici daha saldırıya uğradı. Ferahlı Mahallesi'nde 35 T 5201 plakalı aracına taksici Kaya Özer, bir kadın müşteriyi aldı. Yaklaşık 100 metre kadar bir mesafe kat ettikten sonra, kadın inmek istediğini belirterek Özer'den aracını durdurmasını istedi. Özer, taksinin arkasından koşarak gelen bir saldırganın hedefi oldu. Yumruk ve tekme darbeleriyle yaralanan Özer, darp raporu alarak Gültepe Şehit Mehmet Çelik Polis Merkezi'ne giderek şikâyette bulundu. Saldırı anı taksinin güvenlik kamerasına yansırken polis şüphelinin yakalanması için çalışmalarını başlattı.

"Gözü Dönmüş Şekilde Saldırdı"

3 yıllık taksi şoförü Kaya Özer, yaşadığı korkunç anları şu şekilde dile getirdi: "Gültepe civarında yolcularımı bıraktım. Dönüşte bir kadın el sallayarak beni durdurdu. Aracıma aldım ve fark ettim ki kadın oldukça panik halindeydi. 'Beni buradan uzaklaştır, kaçır' dedi. Hemen gaza basarak oradan uzaklaştım. Ancak yaklaşık 100 metre kadar ilerledikten sonra, kadın tekrar durmamı istedi. Arkadan bir kişinin küfürlerle, hakaretlerle koşarak yaklaştığını kendisine ilettim. Ancak kadın buna rağmen, "Olsun, sen dur" dedi. Kadınla konuşurken, koşarak gelen kişi aniden şoför kapısını açtı ve bana saldırmaya başladı, beni darp etti. Yüzüme yumruk attı, ardından tekmeler savurdu. Omzuma birçok darbe aldım, gözü dönmüş bir şekilde saldırdı. Kendimi korumaya çalıştım, ancak beni araçtan çıkarmaya çalıştı. Bu esnada kadın hiç müdahale etmeden sadece arka koltuktaki poşetlerini almaya çalıştı. O esnada başka bir taksiden inen biri geldi. Muhtemelen onun arkadaşıydı. O da bana küfürler savurarak tehditlerde bulundu ve "Git buradan" diyerek uzaklaşmamı istedi. Biraz araya girmesiyle fırsattan yararlanıp aracıma binerek hızla uzaklaştım. Saldırgan kişiden şikayetçiyim."

"Taksici Şiddeti Bitsin"

Özer, polisin araç kamerasından şüphelinin eşkalini belirlediğini ifade ederek, "Yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Daha 10 gün önce bir taksici ağabeyimiz gasp edilerek hayatını kaybetti. Onun acısı hala içimizde. Onun üzüntüsü hala hepimizin kalbinde derin bir etki bırakırken, böyle bir olayın tekrar yaşanması gerçekten bizi derinden üzüyor. Biz taksiciler olarak geçimimizi sağlamaya çalışan insanlarız. Hepimizin ailesi ve sevdikleri var. Taksici şiddeti bir an önce son bulmalı" şeklinde konuştu.