Kadim Çalgilar Akm’de Buluşuyor

Kadim Çalgilar Akm’de Buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Teke yöresinin 8 yerel sanatçısını “Kadim Çalgılar Buluşması” etkinliğinde bir araya getiriyor. Genç, orta ve yaşlı kuşak yöresel sanatçılar 17 Ocak’ta Antalya Kültür Merkezi(AKM) Perge Salonu’nda türkü ziyafeti çekecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kent Müzesi Kent Belleği Merkezi, Teke Yöresi’nin kaybolmaya yüz tutmuş sanat ve sanatçılarını gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Yöresel sanatçılar, eşine az rastlanır muhteşem performansları kayıt altına alınarak, Antalyalılarla buluşturuyor.
Kent Müzesi son olarak Teke yöresinin her biri farklı çalgılarda usta 8 yerel sanatçısını “Teke Yöresi Kadim Çalgılar’ı Buluşması”nda bir araya getiriyor. Üç tellide Emre Dayıoğlu, kemanede Uğur Önür, Türkiye’de tek olan kendi imali Iklığı ile Emin Gök, bağlamada Ömer Erkan, sipside Avni Sefa Ünlü ve Ali Kayabaş, davulda Hasan Meke, zurnada Mahir Meke’nin yer aldığı buluşmada, türkü şöleni yaşanacak. Davul ve zurna eşliğinde Serik Zeybeği ve Teke Zeybek oyunları sergilenecek.