Kahramanmaraş’ta Projeler Çaliştayi Başladı
Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği tarafından hazırlanan “Fark Et, Fark Ettir, Fark Yarat” projesi kapsamında düzenlenen projeler çalıştayı için farklı şehirlerden 20 gönüllü genç Kahramanmaraş’a geldi.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında bir otelin toplantı salonunda bir hafta sürecek olan çalıştayda gençler önce proje hazırlama eğitimi alacaklar ve örnek projeler hazırlayacaklar.
Gönüllüler arasında farklı şehirlerden eğitimciler, kent konseyi üyeleri, gençlik kulüpleri yöneticileri, üniversite öğrenci kulübü üyeleri, Kızılay gönüllüleri, çevre, doğa kulübü üyeleri, çeşitli vakıf ve dernek üyeleri bulunuyor.
Çalıştayda konuşan Proje Koordinatörü Ahmet Ateş, “Projeler toplumsal sorunların çözümünde uygulanabilecek yöntemlerin belirlenmesidir. Bu projeler Bakanlıklarımız ve Avrupa Birliği tarafından hibe programlarıyla desteklenmektedir. Çevresindeki sorunları gören ve projelerle çözüm üretmek isteyen sivil toplum kuruluşu gönüllüleri en çok proje dili konusunda sorun yaşamaktadırlar. Bizler de bu soruna çözüm bulmak için buradayız. Bu işe gönül vermiş ve uzak yollardan gelmiş arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.
Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Balbaba ise, ülkemizin son yıllarda büyük değişim yaşadığına dikkat çekerek, “Ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyük değişim ve dönüşüme katkıda bulunmak ayrıca yaşadığımız toprakların tarihine, kültürüne, irfanına, insanına, bizi biz yapan bütün değerlerine karşı kendini sorumlu hissedip bu sorumluluklar hakkında düşünüp kafa yoran insanlar tarafından kurulmuş olan Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği, yaşadığımız kritik tarih kavşağında şehrimizin, ülkemizin gençlerine, insanına, kendi öz değerlerini, ilim ve irfanını, varoluş gayesini bu toprakların tarihte taşıdığı misyonunu hatırlatmak ve bu duyuş ve hissedişi her dem gündemde ve taze tutmak hedef ve amacındadır. Yaşadığımız son yüzyıl acı bir şekilde göstermiştir ki köksüz, tarihsiz, medeniyetsiz, irfansız, bağsız bir değişim, dönüşüm ve gelişme insanların ve toplumların zeminlerini kaydırmaktadır. Eğer bu topraklarda milletimizin ve hatta coğrafyamızın insanlarının yeniden başlarının dik olduğu günleri yaşayacaksak bu siz gönüllü, sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşların katkısı ile mümkün olacaktır çünkü sivil toplum ve gönüllü kuruluşlar toplumun taşıyıcı unsurlarıdır” ifadelerine yer verdi.