Kamalak: "erbakan’ın Yolu Haçlıların Yolu Değildir"

Kamalak: "erbakan’ın Yolu Haçlıların Yolu Değildir"

Saadet Partisi 5’inci Olağan İl Kongresi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Kamalak, iktidarın Suriye politikasını eleştirdikleri için Esad’çı, balyoz gibi operasyonlarda suç işleyen subayların cezalandırılmasını istedikleri için ’Erdoğancı’, orduyu yıpratmayın dedikleri içinde ’paralelci’ olduklarını söyledi.
Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi, Antalya Şoförler Odası Düğün Salonu’nda, Genel Başkan Mustafa Kamalak, Antalya İl Başkanı Galip Akın, parti delegeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kamalak, partililerce tekbirler ve ’Başbakan Kamalak’ sloganlarıyla karşılandı.
Kongrenin açılışında konuşan SP Genel Başkanı Kamalak, Irak’ın yerle bir edilmesinde iktidar partisinin payı olduğunu belirterek "Irak, üç parçaya bölünmüş. Küresel emperyalizm orayı yerle bir etmiştir" dedi.
ANTALYA VALİSİ TÜRKER’İ ELEŞTİRDİ
SP Genel Başkanı Kamalak, konuşmasında Antalya Valisi Muammer Türker’in kentteki Suriyelilerin kenti terk etmeleri konusundaki söylemlerini de eleştirerek "Nereye gidecekler?" diye sordu. Vali Türker’e seslenen Kamalak, şunları söyledi: "Antalya Valisi Suriyelilerin buradan çıkarılması için bir karar almıştı. Antalya’ya o kardeşlerimizin gelmesine vesile olan iktidar değil mi? Nereye gidecek onlar? Ne oldu hani hepimiz kardeştik? İnşallah biz iktidara geldiğimizde o kardeşlerimizi huzur içinde yurtlarına göndereceğiz."
"ERBAKAN’IN YOLU HAÇLILARIN YOLU DEĞİLDİR"
Kamalak, "Yolumuz Erbakan’ın yolu" ifadelerini kullanan bazı siyasileri uyararak, bunların Saadet Partisi’nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın yoluyla alakaları olmadığını söyledi. Erbakan’ın yolunun kardeşlik yolu olduğunu kaydeden Kamalak, "Son zamanlarda birileri çıkıp ’Yolumuz Erbakan’ın yolu’ diyor. Biz diyoruz ki, mecbur kaldığınız için bunu diyorsunuz. Erbakan’ın yolu haçlıların, zalimlerin, batılıların yolu değildir. Erbakan’ın yolu kardeşlik ve Milli Görüş yoludur" diye konuştu.
"İKTİDAR OLDUĞUMUZDA EN AZ YÜZDE 50 ZAM"
Mevcut gelir dağılımını eleştiren Kamalak, 949 TL olan asgari ücretin Bin 400 TL olan açlık sınırının altında olduğunu ve aradaki farkın nasıl kapanacağını sordu. Asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin ancak çay ve simit yiyerek geçinebileceğini ifade eden Kamalak, Saadet Partisi’nin iktidar olması halinde, çalışanlara en az yüzde 50 zam yapacakları sözünü verdi. Kamalak, iktidar olduklarında hiçbir vatandaşımızın açlık sınırıyla karşı karşıya bırakılmayacağını belirterek şunları söyledi: "Biz, Milli Görüşçü’yüz. Bizim hayata geçirdiğimizi bir çoklarının hayali bile kavrayamaz. Biz iktidar olunca emeklinin, işçinin, maaşına yüzde 50 zam yapacağız. Parayı nereden bulacağımızı soranlara şunu diyorum. Bu ülke zengindir. Ancak bazıları tarafından sömürülüyor. O sömürü musluklarını bütünüyle kaldıracağız. Emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin alın terinin bekçisi olacağız."
Zaman içerisinde kendilerinin sürekli bir taraf tuttukları konusunda eleştirildiklerini söyleyen Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktidarın Suriye politikasına yanlış dediğimiz için Esad’çı dediler. Zaman ilerledi Balyoz gibi şeylerle subayları içeri atıyorlardı. Biz dedik ki ’Elbette suç işleyenler cezalandırılsın. Ancak orduyu yıpratmayın’. Bu sefer de bizi ’Erdoğancı’ diye suçladılar. Daha sonra ne oldu? ’Eyvah biz safmışız, orduya kumpas kurulmuş’ dediler. Ne saflığı o kadar milletvekilin var. Hiç mi akıllı olan yoktu aralarında? Şimdi biz, böyle dediğimiz için ’paralelci’ olduk. ’Saadet Partisi haklıydı’ demeye dilleri varmıyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bazı kanunlara itiraz etti diye o da paralelci oldu."