Kartal Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çikiyor
Kartal Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının tedavilerini yaptırarak, su ve mama ihtiyaçlarını karşılıyor.
Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkma ve Kartal’da risk oluşturmadan sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Sokak hayvanları, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından denetlenerek özellikle hasta olan hayvanları tedavi ediyor. Tedavi sürecinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde gözetim altında tutulan hayvanlar, tam anlamıyla iyileştikten sonra alındığı yere bırakılıyor.
Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne yaralı veya hasta bir hayvan için müracaat edildiğinde Veterinerlik ekipleri hayvanı bulunduğu yerden alarak tedavisini gerçekleştiriyor ve bütün sağlık masraflarını üstleniyor. Konunun uzmanları tarafından yapılan tedavi veya ameliyat sonrasında hayvanlar bir süre gözetim altında tutuluyor. Tedavinin ardından da hayvanlara çip takılarak sonraki süreçleri izlenebiliyor. Böylece veteriner hekimler, tedavi sonrasında aynı hayvanda yeniden bir hastalık meydana gelirse daha önce hangi tedaviyi uyguladıklarını görebiliyorlar. Yaralı veya yardıma muhtaç bir hayvan gören her Kartallı, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvurabilir ve bir hayvanın hayatını kurtarabilir.
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde ayrıca sokak hayvanlarının kısırlaştırılması işlemi de yapılıyor. 1 Eylül’den itibaren başlayan kedi kısırlaştırma işlemleri devam ediyor. Sokağında bulunan kedilerin kısırlaştırılmasını talep eden Kartallı vatandaşlar, 0216 309 05 86 numaralı Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü arayarak yardım isteyebilir.
Sokak Hayvanları için birçok proje hayata geçiren Kartal Belediyesi, hayvanlar için şehir şebekesine bağlı suluklar yaparak Kartal’ın birçok parkına ve yol kenarına yerleştirdi. Kış aylarında da sokak hayvanları için belirli noktalarda mama dağıtımı yapılıyor. Akıllı geri dönüşüm kutuları da sokak hayvanlarının mama ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlıyor. Ormanda kalan hayvanlar için ise özellikle yaz aylarında susuz kalmamaları için ormanın çeşitli yerlerine suluklar yerleştirilmişti.