Kastamonu Hem, İstihdam Kapısı Oldu

Kastamonu Hem, İstihdam Kapısı Oldu

Kastamonu Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü (HEM), yürüttüğü kurslar ile istihdamı artırmaya yönelik eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. HEM, vatandaşlara mesleki, sosyal ve kültürel amaçlı bilgi-beceri kazandıran, boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirini artırmayı sağlayan bir yaygın eğitim kurumu olarak etkinliklerini sürdürüyor.
Yaptıkları çalışmalar ve yeni açacakları kurslar hakkında bilgi veren Kastamonu Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Yaşar Abasıyanık, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 1 Eylül tarihi itibariyle tamamlandığını belirterek, bir yıllık zaman zarfından açtıkları kurslarda 17 bin 594 kursiyerin eğitim-öğretim gördüğünü söyledi.
Açtıkları kurslara büyük ilgi gösteren Kastamonu halkına teşekkür eden Abasıyanık, “1 Eylül tarihi itibariyle 2013-2014 eğitim-öğretim dönemimiz sona erdi. Bu zaman zarfında açmış olduğumuz kurslarda 17 bin 594 kursiyerimizi eğittik. 2013-2014 yılı eğitim-öğretim dönemi içerisinde açtığımız 850 kursta, 6 bin 891’i erkek, 10 bin 703’ü bayan olmak üzere toplam 17 bin 594 kursiyere eğitim verdik. Genel kurslara 8 bin 470 kursiyer katılırken, mesleki ve teknik kurslara 8 bin 968 kursiyer ve okuma-yazla kurslarına da 156 kursiyerimiz katıldı. Bizlere verdikleri desteklerden ötürü Kastamonu halkına teşekkür ediyoruz. Artık vatandaşımız, Halk Eğitim Merkezinde açılan kursların ne olduğunu kavradı. Biz, burada hem meslek öğretiyoruz, hem de kursiyerlerimize para kazandırıyoruz. Bu sayede kursiyerlerimiz, hem meslek öğreniyorlar hem de bu sayede aile bütçesine katkı veriyorlar” dedi.
Mevcut kurslara ek olarak 2014-2015 yılında yeni kurslar açmayı da planladıklarını belirten Abasıyanık, KAVELDO’yu devraldıklarını ve dokuma atölyelerini daha yoğun şekilde çalıştırabildikleri takdirde bir çok usta öğreticiye iş imkanı, kursiyerlere ve ev hanımlarına ek gelir sağlayacaklarını söyledi.
Kurslara katılan kursiyerlere sabah ve akşam olmak üzere iki gurup halinde derslerin verildiğini açıklayan Abasıyanık, “Kısa ve uzun süreli kurslar olmak üzere 100-160 saat arasında eğitim süreçleri tamamlanıyor. 8 haftalık kısa süreli kurslar haftada 20 saat, uzun süreli 16 haftalık kurslar ise haftada 10 saat sürüyor. Döner sermayeye bağlı kuaför ve cilt bakım atölyelerimiz de faaliyetlerine devam ediyor ve eğitimlerini sürdürüyor” diye konuştu.
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin, kurslardan verim aldıklarını gördüklerini ve bunun kendilerini son derece mutlu ettiğini aktaran HEM Müdürü Abasıyanık, “Verilen eğitimlerin çoğu zaten istihdama yönelik açılan kurslar. Bu kurslara katılan kursiyerlerimize, kurs bitiminde sertifikalarını veriyoruz. Verdiğimiz eğitimler sonucunda kursların yararlı olduğunu görmek, bizleri son derece mutlu ediyor. Bizlerin emeklerinin boşa gitmediğin görüyoruz. Bu, bizim bütün yorgunluğumuzu unutturuyor. İnşallah bundan sonrada açacağımız kurslarla halkımıza yararlı ve faydalı oluruz” şeklinde konuştu.
Yeni dönem olan 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminde açılması planlanan kurslarla ilgili de bilgiler veren Abasıyanık, Halk Eğitim Merkezi olarak kendilerinin 64 alanda kurs açmayı hedeflediklerini söyledi. Bunun dışında özel sektör veya kamudan farklı taleplerin gelmesi durumunda yada kursiyerlerden talep gelmesi halinde daha değişik kurslar açabileceklerini söyleyen Abasıyanık, yeni dönemde açacakları kursları şöyle sıraladı: “Adalet, Ahşap Teknolojisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Bahçecilik, Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çevre Koruma, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Denizcilik, Diş Protez, Eğlence Hizmetleri, El Sanatları Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektrik ve Enerji, Endüstriyel Otomasyon, Gazetecilik, Gemi Yapımı (Deniz Araçları Yapımı), Gıda Teknoloji, Sigiyim Üretim Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Harita-Tapu-Kadastro, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Havacılık, Hayvan Sağlığı, Hayvan Yetiştiriciliği, Hukuk, İnşaat Teknolojisi, Kağıt Üretim Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendir, Ulaştırma Hizmetleri, Yabancı Diller, Yenilenebilir Enerji, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Mesleki Gelişim Modülü, Müzik ve Gösteri Sanatları, Ormancılık, Okuma-Yazma, Öğretmenlik ve Öğretim, Pazarlama ve Perakende, Plastik Teknolojisi, Radyo Televizyon Alanı, Raylı Sistemler Teknolojisi, Sağlık, Sanat ve Tasarı, Seramik ve Cam Teknolojisi, Spor, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Tarım Teknolojileri, Kuyumculuk Teknolojisi, Madencilik ve Maden Çıkarma, Makine Teknolojisi, Matbaa, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman ve Müzik Aletleri Yapımı”
Abasıyanık, bu kurslara katılmak isteyen kursiyerlerin yanlarında kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi, kalfalık, ustalık veya usta öğreticilik belgesi, hizmet belgesi, 2 adet fotoğraf, sabıka kaydı ve sağlık raporu ile Halk Eğitim Merkezine müracaat etmelerini istedi.