Kaymakam Akkoyun: “elbistan Tarımsal Desteklerden En Çok Yararlanan İlçe”
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçenin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) gibi kurumların sağladığı tarımsal desteklerden en fazla yararlanan bölge olduğuna dikkat çekerek, Elbistan’ın toplamda 12 milyon 500 bin TL destek aldığını belirtti.
TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü uzmanları, 13. Başvuru Çağrı İlanının yayınlanması ile IPARD programı kapsamında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a ilanda yer alan yatırım kalemlerine ilişkin bilgiler verdiler.
Ziyarette bir değerlendirme yapan Kaymakam Akkoyun, TKDK fonlarının Elbistan için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti. Kaymakam Akkoyun, “Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kaynaklı bu fonlar, süt ve et üretiminden işlenmesine, su ürünlerinin işlenmesinden pazarlanmasına, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesinden, kırsal turizme kadar oldukça geniş bir yelpaze de destek sağlıyor” dedi.
Elbistan’ın Kahramanmaraş genelinde bu projelerden en çok yatırım desteği alan ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Tuncay Akkoyun, “Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasında en çok yatırım desteğinden istifade eden ilçe Elbistan’dır. Elbistan’a TKDK tarafından son iki buçuk yıl içerisinde 11’i hayvancılık, 19’u traktör ve makine ekipman yardımı olmak üzere 30 proje desteği sağlandı. Bu projelerin toplam tutarı 12 milyon 500 bin TL’dir. İlçemizin bu fonlardan azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla tüm girişimcilerimiz ve yatırımcılarımızın TKDK’nın 13.Çağrı dönemindeki hibe desteğini kaçırmayarak faydalanmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
TKDK’nın yayınladığı 13.Başvuru Çağrı İlanına başvurular 12 Ocak 2015 tarihinden itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 10 Şubat 2015 olarak belirlendi.
Başvurular kapsamında Kahramanmaraş’ta Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi alanlarında çeşitli projeler desteklenecek.