Kaymakam Tanrıkulu, Mantar Tesisini Gezdi

Kaymakam Tanrıkulu, Mantar Tesisini Gezdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Kaymakam Erol Tanrıkulu, Yelten Mahallesi’nde bulunan Özdal Mantar Tesisi’ni gezerek mantar üretimi konusunda bilgi aldı.
Kaymakam Erol Tanrıkulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut ile birlikte Yelten Mahallesi’nde bulunan Özdal Mantar Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Tarnrıkulu’na kompost üretiminin aşamaları anlatılırken, kompost yapımının ilk aşamasının, daha önceden hazırlanan saman balyalarının açılıp yığın haline getirilerek, bazı kimyasal gübrelerin ilavesi ve ıslatılmasıyla başladığı aktarıldı. Yığının karıştırılma işleminin ardından bazı organik ve kimyasal katkı maddeleri ilave edilerek ıslatma yapıldığını ve bir kaç gün sonra yeniden karıştırma işlemi gerçekleştirildiğini anlatan tesis yetkilileri, kompost hazırlama platformunun değişik yerleri ile ilgili bilgiler de verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Türkiye’de mantarcılık açısından Korkuteli’nin ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "Toplam mantar üretiminin yaklaşık yarısı, kompost üretiminin de yine yarısı ilçemizde gerçekleştirilmektedir. Mantarcılığın önemli olduğu böyle bir bölgede Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir mantarcılık programı da bulunuyor" dedi.