Kayseri Marka Gücü Paneli
Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ORSİFED) tarafından ’Kayseri Marka Gücü Paneli’ düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen panele, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Boydak, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve davetliler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, Kayseri’nin kendi adıyla bir marka olduğunu söyledi. Yılmaz, "Kayseri’nin hepinizin bildiği gibi kendi adıyla bir marka olan, yıllardır marka olmuş ve Türkiye genelinde nerede Kayseriliyim dediğiniz zaman insanların kafasında bazı şimşekler çakıyor. Kayseri M.Ö. 3000’li yıllarda ticaretin merkezi olmuş. Daha sonra ki yıllarda bunu korumuş yani bölgede ticaretin merkezi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Kayseri bugünlere ilçeleri ile beraber 1 milyon 400 bin nüfusa ulaştı. Çok şükür 4 üniversitesi, 4 Organize Sanayi, 1 serbest bölgesi ve organize sanayi bölgesinde yaklaşık bin 152 faal olan fabrikası ile 65 bin çalışanı ile ülkemizin ilerlemesinde katkıda bulunan şehirlerimizden bir tanesidir" ifadelerini kullandı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Boydak da, "Markalaşma, tüketici nezdinde teşhir edilebilme kat sayımızı artırıyor. Bunu içerisinde yaşadığımız süreçte görüyoruz. Markalaşmada sürdürülebilirliğiniz ne kadar güçlü ise, tercih edilme oranınızda yüksek olacaktır. Marka, sürdürülebilir bir başarıdır. Bireysel gelişimden, kurumsal gelişime kadar her alanda olmalıdır" dedi.
Zor bir dönemden geçildiğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ise, "Zor bir dönemden geçiyoruz. En fazla dış ticaret gerçekleştirilen ülkelerde sorunlar var. Ekonomi yavaşlıyor. Fransa’da sıfır büyüme konuşuluyor. Rusya, Ukrayna’dan kaynaklı negatif büyüyen bir pazar. İtalya’da da durum farklı değil. Son yaşanan IŞİD olayından sonra Ortadoğu’da biraz daha sıkıntı yaşayacağımızı gösteriyor" diye konuştu.
"KAYSERİ’NİN TİCARİ ZEKASI TÜRKİYE’DE MARKA OLMUŞTUR"
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’nin ticari zekasının marka olduğunu söyledi. Düzgün, "Türkiye’de marka olmuş özellikleri olarak, ticareti ve bazı mutfak ürünleri geliyor. Marka olmak gerçekten çok önemlidir. Bu bazen bir şirket için, bazen bir kurum için, bazen bir kişi için. Çünkü kişilerinde marka olduğunu görüyoruz. Marka olmuş bazı kişilerin, bazı davranışları yaptığını görünce, o kişi de bunu yapar mı yani o davranışın o kişiye yakışmadığını görüyoruz. Dünya’da giderek gelişen ekonominin ve hızla gelişen teknolojinin iletişim dünyasına etkisi ile dünya markalarının dünyanın dört bir tarafında ki ülkelere yayıldığını görüyoruz.
Panel, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Oktay Durukan’ın Kayseri sunumu ile devam etti.