Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz :

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz :

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, "Faizler düşsün ülke büyüsün" dedi.
Meclis toplantısında söz alan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz “ Ağustos ayı meclis toplantısına katılımlarınız için tebrik ediyor şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Ağustos ayı önemli bir demokrasi sınavının başarı ile atlatıldığı bir aydır. 10 Ağustos da yapılan başkanlık seçimiyle milletimiz ilk kez başkanını kendi oylarıyla doğrudan seçti. Milletimiz kullandığı oylarla istikrarın sürmesi konusunda tavrını ortaya koymuştur. Başbakanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Kendilerini bu kürsüde tebrik ediyorum” dedi.
Hiçyımaz “Hemşerimiz, devlet büyüğümüz ve şehrimizin yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevinin 2 gün sonra sona erecektir. Sayın Gül’ün bundan sonraki süreçte ülkemize çok daha kıymetli katkılar vereceğine de canı gönülden inanıyorum. Değerli arkadaşlar milletimizin istikrarı korunması adına verdiği karar Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçmesi çok büyük bir hadisedir. Diğer başkanlık seçimlerinde yaşanan bir takım olaylar bu seçimde olmamış sakin ve temiz şekilde bu seçim atlatılmıştır” diye konuştu.
“Seçimlerden sonra biz Kayseri Ticaret Odası olarak bundan sonra ki gündemimizin artık ekonomi tabanlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra Kayseri’nin ve Türkiye’nin ekonomisine bakalım. Dünyada ki yerimizi konuşalım. İhracatımızı konuşalım ve cari açığımızı konuşalım. Tabi değerli arkadaşlar Türkiye’nin yatırım yapması gerekir, yatırımını arttırması gerekir biz özel sektör olarak her yıl yaklaşık 1 milyon gencimize iş bulmak durumunda olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla yatırımları arttırmamız konusunda her türlü gayreti göstermemiz gerekir. Tabi yatırım yapmak için paraya yani sermayeye ihtiyacımız vardır. Türkiye şartlarında tasarrufumuzun az olduğunu herkes biliyor bundan dolayı biz bankalardan destek almalıyız” diye konuşan Hiçyılmaz “Bankalardan destek alarak yatırımlarımızı yapmak durumundayız. Bu destekle yatırımlarımızı yapacağız. İşletmelerimizi açacağız ve makinelerimizi alacağız bununla birlikte bu makineleri çalıştıracak istihdam alacağız. Dolayısıyla şuan da seyretmekte olan faizin yüksek olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Nasıl ki birden bire faizlerin 5-6 puan yükselmesi olduysa indirilmesi konusunda da merkez bankasının bu kadar cimri davranmaması kanaatindeyim. 0.25’le uğraşarak faizlerin indirilmesi Türkiye’yi dar boğaza ittiği düşüncesi var. Dolayısıyla faizler inmeli yatırımlar artmalı” dedi.