Keçiören’in Yıldızı Gümüşdere İle Parlayacak
Sadece Keçiören’e değil, tüm Ankara’ya değer katacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Keçiören Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) arasında atılan imzaların ardından başlayan inşaat çalışmalarında fore kazık çalışmaları tamamlandı. Dere yatağını temizleme işlemleri ile yan prekas duvar kaplamaları yapılan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi’nde üçü çelik, beşi betonarme olmak üzere 8 adet köprünün yapım çalışmalarına da en kısa sürede başlanılması planlanıyor. Proje tamamlandığında durgun hale getirilecek olan Çubuk Çayı’nda gondol ve motorlu kayıklarla gezinti yapılabilecek. Venedik’in bir benzerini Ankara halkının ayağına getirecek projenin iç turizme de önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor. Proje kapsamında dikilecek ıhlamur ağaçlarının oluşturacağı hava koridorları sayesinde kentin mikro klimasının düzenlenmesi de bekleniyor. İnsanları metropol yaşamından uzaklaştırarak mavi ve yeşilin birçok tonunun yanısıra, ıhlamur ağaçlarıyla karşılaştıracak olan Ihlamur Vadisi, Ankara’nın sembol yerlerinden birisi haline gelecek.
Çubuk Çayı’nı temizleyerek içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı temiz bir çay haline getirip Keçiörenlilerin hizmetine sunacaklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi yalnızca Keçiören’e değil, tüm Ankara’ya büyük bir katma değer sağlayacak. Rekreasyon alanında köprü, kafe, yürüyüş yolu ve yazlık sinema gibi bölümler yer alıyor. Alana 7 bin 652 yeni bitki dikeceğiz. Projenin adını da aldığı ıhlamur ağaçlarından ise bin 11 tane dikeceğiz” dedi.
ÇUBUK ÇAYI’NDA GONDOL VE MOTORLU KAYIKLARLA GEZİNTİ YAPABİLECEK
Beş ayrı etap şeklinde devam eden proje tamamlandığında durgun hale getirilecek olan Çubuk Çayı’nda vatandaşların gondol ve motorlu kayıklarla gezinti yapabileceklerini söyleyen Başkan Ak, “Proje ile kent merkezine ulaşan hava koridorları oluşturarak kentin mikro klimasını düzenlemeyi ve herkese açık erişilebilir bir kent alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Dere çevresinin etrafındaki peyzaj alanları ile sosyal ve kültürel tesisler sayesinde Gümüşdere Ihlamur Vadisi, kentin nefes alınan alternatif bir bölgesi haline gelecek. İskelelerden kafelere, seyir teraslarından yürüyüş yollarına kadar farklı alanlara sahip olacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, yıllardır Ankaralıların kokusundan muzdarip olduğu bu alanı zengin bir yapıyla kente kazandıracak” diye konuştu.
Keçiören ve Ankara için çekim merkezi olacak Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde 200 kişilik amfili yazlık sinema alanı ile sekiz adet köprü de yer alacak. Yaya köprüleri tematik olarak tasarlanırken, Boğaz Köprüsü, tarihi Mostar Köprüsü, Karadeniz yöresinde yoğun olarak kullanılan ahşap köprüler ve Osmanlı tarihinden esinlenerek hazırlanan kemerli köprüler yapılacak.