Keçiörenliler Osmanlıca Öğreniyor
Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerle her kesimin takdirini kazanan Keçiören Belediyesi, 19. Milli Eğitim Şurası’nda seçmeli ders olması yönünde tavsiye kararı alınan Osmanlıca ile ilgili eğitim çalışmalarını başlattı. Böylece Keçiören Belediyesi Ankara’da Osmanlıca eğitim çalışmalarını başlatan ilk belediye oldu.
Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaklaşık 600 yıl süreyle kullanılan Osmanlıca diline ilgi duyan ve öğrenmek isteyen Keçiörenliler için Keçiören Belediyesi Osmanlıca Atölyesi açtı.
NUTUK, SAFAHAT, AŞK-I MEMNU’YU ASLINDAN OKU
8-13 yaş arası ilköğretim çocukları için Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi(KEDEM) ve 14 Yaş üzeri için Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (KEÇMEK) şubelerinde Osmanlıca öğrenmek isteyen her Keçiörenli’ye eğitim verilecek. Böylece vatandaşlarımız “Nutuk”, Aşk-ı Memnu” ve “Safahat” gibi bizi biz yapan eserleri aslından okuyabilme imkanına kavuşacak.
OSMANLICA KURSU DÖRT KURDAN OLUŞACAK
Osmanlıca Atölyesi’ne ilginin büyük olacağına inandığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Toplumların hafızası yazılı tarihleriyle, dillerinin korunmasıyla mümkündür. Osmanlıca’ya ara verilen dönemde bizim tarihimizle yazılı bağlarımız, istenilen düzeyde olmadı. Devletimizin Osmanlıca’nın öğretilmesiyle ilgili almış olduğu bir tavsiye kararı üzerine bu çalışmalarımıza hız verdik” dedi.
Eğitim Kültür Müdürlüğü’nün başlattığı her yaş grubuna hitap edecek Osmanlıca Kursu projesinin müjdesini ileten Mustafa Ak, “KEDEM ve KEÇMEK’te yakın zamanda bununla alakalı kurslar düzenleyeceğiz. Kurslar 4 kurdan oluşacak ve kursların sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz. Bütün imkan bizden, vatandaşlarımıza ise sadece öğrenmek kalıyor” şeklinde konuştu.
HEM OKUMAYI HEM DE YAZMAYI ÖĞRENECEKLER
Osmanlıca Atölyesi hakkında da bilgi veren Başkan Ak şunları söyledi: “ Programımız 4 kurdan oluşuyor. 2 ay sürecek ilk kur temel başlangıç düzeyi. Burada harfleri ve bunları birleştirmeyi, ikinci kurda Osmanlıca’nın Türkçe gramerini, üçüncü kurda Arapça ve Farsça kaideler, dördüncü kurda ise arşiv belgeleri okuma çalışmalarını öğreteceğiz.”
Ücretsiz Osmanlıca kursu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar KEDEM’in 380 43 35 no’lu ve KEÇMEK’in 360 00 86 no’lu telefonlarını arayabilecekler.