Kimder Başkanı Seyit Halil Yüzgeç:

Kimder Başkanı Seyit Halil Yüzgeç:

Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİMDEN) Başkanı avukat Seyit Halil Yüzgeç, 1 Aralık’ta düzenlenen Namaza Niyet Töreni ve Yarışmasına her öğrencinin ve ailenin kendi isteği ile katıldığını ve bu nedenle olumlu yankılar bulduğunu söyledi.
KİMDER Başkanı Yüzgeç, "Çocuklarını milli, manevi, ahlaki ve din değerlerinin gelişmesi ve farklı bir atmosfer solumaları arzusuyla İmam Hatip Ortaokuluna gönderen velilerin beklentilerini karşılamak ve 6. sınıf öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgibi dersi müfredatı 2. ünitesinin kazanımını bir etkinlik çerçevesinde kazandırmak maksadıyla geçen yıl Aralık ayında ilki düzenlenen ’Namaza Niyet töreni ve Yarışması’ beklentilerin üzerinde bir yankı buldu. Alınan güzel tepkiler ve öğrencilerdeki olumlu değişim ve etkiler neticesinde bu yıl 1 Aralık’ta aynı tören düzenlenmiştir. Törenin bu şekilde olumlu yankı bulmasında velilerin ve öğrencilerin kendi istekleriyle programa dahil olmaları birinci etkendir" dedi.
Yüzgeç, "
Çünkü programı düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz ve okul idaresi tarafından her öğrenci için velilere isme özel davetiyeler gönderilmiş ve törene bir dayatma ve mecburiyetle değil aksına bir heves ve iştiyakla ve tamamen gönül rızası ile katılım söz konusu olmuştur. Ayrıca tören sonrasında başlayan ve kırk gün süren yarışma sonrasında KİMDER sponsorluğunda verilen ödüller de öğrenci ve velilerin gönül rızasıyla programa dahil olmalarına olumlu katkı sağlamıştır" diyşe konuşarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Törene hazırlanırken bir Osmanlı geleneği olan Bed’i Besmele yada Amin Alayı olarak da bilinen ve çocukların ilk dini eğitimlerinin verilmeye başlandığı tören esas alınmıştır. Yarışmaya ve etkinliğe başvuran her çocuk en az 5. sınıf öğrencisidir. Aile talebi ve kendi istekleriyle bu programa katılmışlardır. Ne tarafta olduğu bir türlü belli olmayan ve taraf belirlemekte zorlandığı görülen gazetenin yanlı, çarpıtma ve ülkemizin milli ve manevi değerlerinden uzak tavrı kabul edilemez. Halkımızın dini değerlerine düşmanca ve hasmane tutumlar çoktan tarihin çöplüğünde yerini almıştır"