Kumluca, Beykonak’ta Yağmur Suyu Tahliye Hattı Çalişmasi

Kumluca, Beykonak’ta Yağmur Suyu Tahliye Hattı Çalişmasi

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Beykonak Mahallesi’nde yağmur suyu taşkınlarını önlemek amacıyla bazı kanal ve kesiklerde temizleme çalışması başlatıldı.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Beykonak Mahallesi’nde kış aylarında yaşanan yağmur suyu baskınlarını önlemek amacıyla, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bazı çalışmalar yürütüldüğünü, bu çalışmalarla yağmur suyu tahliyelerinin sağlanacağını söyledi. Belediye ekipleri tarafından kış ayları gelmeden bazı kanal ve kesiklerde imkanlar dahilinde temizlik çalışması yürütüldüğünü ifade eden Çetinkaya, bazı yerlerde de yeniden kanal açma çalışması yapıldığını belirtti.
Çetinkaya şunları söyledi: “Beykonak Mahallemizde özellikle sera alanlarının yoğun olduğu bölgelerde yağmur sularının tahliyesinde zaman zaman sorunlar yaşanıyordu. Bu sorunları aşabilmek amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yağmur suyu tahliye hattı çalışması başlatıldı. Rutin olarak kanal ve kesik temizlemelerinin yanı sıra yeniden kanal açma ve genişletme çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız neticesinde yağmur suyu tahliyesinde bir sorun yaşamayız.”
Yağmur suyu tahliyesi ve kanalların temizlenmesi çalışmaları sırasında vatandaşlardan destek beklediklerini kaydeden Çetinkaya, “Yürüttüğümüz çalışmalarda mutlaka vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.