Liberal Düşünce Topluluğu Üyeleri Ürgüp’te Bir Araya Geldi

Liberal Düşünce Topluluğu Üyeleri Ürgüp’te Bir Araya Geldi

Liberal Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen, “2014 Liberal Düşünce Kongresi” 01-02 Kasım 2014 tarihleri arasında Ürgüp’te yapıldı.
Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer’in onur konuğu olarak davet edildiği kongreye, aralarında Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Atilla Yayla, Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Gazeteci Nagehan Alçı, Gazeteci Ceren Kenar ve Gazeteci Gülay Göktürk gibi ünlü isimlerin yer aldığı çok sayıda bilim adamı, topluluk üyesi ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.
Kongre sırasında, bilim adamı ve gazeteciler ile görüş alış verişinde bulunan KTO Başkan Vekili Akmermer, Strateji Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Atilla Yayla, Gazeteci ve TV Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı, eşi Kayserili Gazeteci Nagehan Alçı ve Gazeteci-Yazar Gülay Göktürk ile karşılıklı birer görüşme gerçekleştirdi.
Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer, görüşmeler sırasında özellikle güncel konular üzerinde yoğunlaştı. Akmermer, sanal medya, ifade hürriyeti, kişilik haklarının ihlali, yargı reformu, birey, cemaat ve demokrasi, yolsuzluk yozlaşma, piyasa ekonomisi ve demokrasi, Türkiye’de girişimcilik, Orta Doğu’da özgürlük ve demokrasi, Türkiye’nin hükümet sistemi tartışmaları, parlamentarizm ve başkanlık sistemi gibi konularda topluluk üyelerinin görüş ve düşüncelerini aldı.
KTO Başkan Vekili Akmermer ayrıca, kongreye katılan diğer bilim adamları ile de bir araya gelerek, onlara Kayseri’yi tanıtan bilgiler aktardı ve Kayseri Ticaret Odası’nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmaları anlattı.
Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Atilla Yayla, Kayseri Ticaret Odası’nın kongreye katılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan 2015 Kongresi’nin Kayseri’de yapılması önerisinde bulundu.