Manavgat Müftülüğü'nden İslamiyeti Seçmiş Yabancılara Ve Yakınlarına İftar

Manavgat Müftülüğü'nden İslamiyeti Seçmiş Yabancılara Ve Yakınlarına İftar

Manavgat Müftlüğü, Manavgat´ta yaşayan ve Müslümanlığı seçmiş olan yabancılar ile onların aileleri için iftar yemeği düzenledi. İftara Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, din görevlileri, Alman, İngiliz, İtalyan ve Rus ağırlıkta yabancı misafirler ve aileleri katıldı.
İftar öncesi Kur´an-ı Kerim okunarak dua edilirken, Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Manavgat’ta yaşayan başta Müslüman olmuş yabancılar ve değişik dinlere mensup yabancılara iftar vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Manavgat´ta kurdukları dostluk ve kardeşliğin bir ömür boyu sürmesini istediklerini ifade eden Müftü Yaşar şöyle konuştu; “11 Ayın Sultanı Ramazan da Manavgat´ımızda yaşayan yerleşik yabancılarla birlikte iftar yapmanın sevinci içindeyiz. Programa katılan kardeşlerimizin bazıları Manavgat Müftülüğü´nde yapılan ihtida töreninde Müslüman olmuştu. Katılım beklediğimizden daha fazla oldu. Yaklaşık 100 yabancımız iftarımıza katıldı. Bu vesile ile birlikte yaşadığımız toplumda birbirimizle tanışma, kaynaşma ve dayanışma fırsatımız oldu. Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”
Ramazan ayı içerisinde sıkıntı çeken Müslümanları unutmamız gerektiğini hatırlatan Yaşar , “Şuan başta zulüm gören Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz için yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Onlara dua etmeliyiz. İnşallah bu mübarek ay hatırına bu katliamlar en kısa sürede sona erer” dedi.
Müftü Yaşar, Almanca konuşarak İslamiyet ve ramazan ayı hakkında yerleşik yabancılara bilgiler verdi.
İftara katılan yerleşik yabancılar da Müftülüğün düzenlediği iftar yemeğine katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, iftar yemeği için Manavgat Müftülüğüne teşekkür ettiler.