Matso Yönetimi Sorti Kimya’yı Ziyaret Etti

Matso Yönetimi Sorti Kimya’yı Ziyaret Etti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) yönetimi, yurt dışına ihracat yapan firmalara ziyaretlerini sürdürüyor.
Ziyaretler kapsamında MATSO yönetimi, Hollanda ve İsveç’e ihracat yapan ve birçok ülke ile ihracat görüşmelerini sürdüren aynı zamanda 8 ilde bayiliği bulunan Sorti Kimya’yı ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Torun, Aykut Karasoy, Murat Oğuz Öncel ve Özgür Taşar ile KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El katıldı.
Sorti Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sönmez, MATSO yönetimine şirketin tesislerini gezdirerek üretim ve satış kapasitesi hakkında bilgiler verdi. Manavgat’ta şirketleri 10 yıl önce kurduklarını kaydeden Sönmez, modern tesislerinde 90 çeşit ürün ürettiklerini söyledi. Tamamen organik ve bitkisel hammaddelerden sıvı deterjan ürettiklerinin altını çizen Sönmez, bu ürünlerle her türlü kumaşın yıpranmadan yıkanabileceğini kaydetti. Sönmez, “Organik ve bitkisel hammaddelerden ürettiğimiz ürünlerde yan ürün kullanmaya gerek kalmıyor. Bu deterjanı tek başına kullanıldığı zaman makineye zarar vermeden ya da kireç oluşmadan temizleme yapıyor” dedi.
Kaliteli bir şekilde en iyi ürünü ortaya çıkarmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Sönmez, İsveç ve Hollanda’ya ihracat yaptıklarını yurt içinde ise 8 ilde bayileri ve bin civarında satış noktaları bulunduğunu belirtti. Ürünlerini dünyanın her noktasına göndermeyi hedefledikleri ifade eden Sönmez, “ülke genelinde bayi sayısını artırmak istiyoruz. Yurt dışında ise ihracat oranı ve ülke sayısını artırmak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
MATS0 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise ilçede ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek için çaba gösterdiklerini belirterek bunu gerçekleştirmek için oda olarak bir dizi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Çalışmalardan birinin de ilçede ihracat yapan firma sayısını arttırmak amacıyla gösterdikleri çabanın olduğunun altını çizen Boztaş, “Bu kapsamda 2013 Kasım ayında ihracatla ilgili ’Dünyaya Merhaba’ toplantısı düzenledik. Ardından Şubat ayı başında ’Dış Ticarette İhracata İlk Adım Sertifika Programı’nı gerçekleştik. Şimdi de ihracat yapan firmalarımızın desteklenmesi konusunda ziyaretlerde bulunarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda yönetim kurulu olarak üyemiz olan Sorti Kimya’yı ziyaret ettik” dedi.
Boztaş, "Manavgat’ı ihracatla tanıştırma sözü" verdiklerini hatırlatarak yaptıkları çalışmalar neticesinde 2014 yılı sonunda ihracat yapan firma sayısının 27’ye ihracat rakamlarının ise yaklaşık 1,5 milyon dolara ulaştığını söyledi. Boztaş, “Türkiye İhracatçılar Meclisi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen verilere göre, ilçemizde 2012 yılında ihracat yapan firma sayısı yok denecek kadar azdı. 2013 yılında ihracat yapan firma sayısı 16’ya, 2014 yılında ise 27 firmaya yükseldi. Manavgat’ta ihracat kapasitesi 2014 yılının ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62,2 artmıştır. Yaklaşık 1,5 milyon dolar ihracatımız var. İhracata yönelik yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı” diye konuştu. İlçenin ihracat oranın çok daha fazla olmasına rağmen ihracat yapan birçok firmanın farklı illerdeki gümrüklerden çıkış yaptığını kaydeden Boztaş, bu nedenle rakamların Antalya gümrük rakamlarında yer yansımadığını ifade etti.
Sorti Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sönmez, MATSO Yönetimine ziyareti için teşekkür etti.