Medstar Antalya Kanser Merkezi İki Yılda İki Bin Kanser Hastasını Sağlığına Kavuşturdu
Medstar Antalya Kanser Merkezi, Antalya’da iki bin kanser hastasının sağlığına kavuşmasını pasta keserek kutladı. Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Antalya’nın uluslararası düzeyde radyoterapi merkezi olduğuna dikkat çekerken, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Berrin Pehlivan ise kanser hastalarının artık daha uzun süre yaşadıklarını ve amaçlarının hastaların hayat kalitesini arttırmak olduğunu söyledi.
Medstar Antalya Kanser Merkezi, Akdeniz Bölgesi’nde iki bin hastayı sağlığına kavuşturdu. İki bin hastanın sağlığına kavuşması Medstar Antalya Hastanesi’nde onkoloji uzmanları ve davetlilerin katılımıyla pasta kesilerek kutlandı. İki yıl önce Antalya’da üstün özellikli cihaz ve ekipmanlarla radyoterapi teknolojilerini kullandıklarını belirten Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Berrin Pehlivan, iki yılda iki bin kanserli hastayı sağlığına kavuşturduklarını vurguladı.
"ANTALYA ULUSLARARASI DÜZEYDE RADYOTERAPİ MERKEZİ”
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, 3 yıl önce Antalya ve Akdeniz Bölgesi’nde kanser tedavileri üzerine çalışmalar yapmak için bir araya gelerek bir kanser tedavi merkezi kurduklarını söyledi. Amaçlarının Antalya’yı bir kanser tedavi şehri olarak anılır hale getirmek olduğunu vurgulayan Özdoğan, "Bu yolda ciddi yol aldığımızı düşünüyorum. Antalya’nın kanser tedavi şehri olarak anılmasına katkı sağlayacak bir kuruluş ortaya çıkarmak istiyoruz. Açılışı için hazırlandığımız çok güzel bir cihazımız var. Yakında hizmete sunacağız. Bugün Antalya’nın Türkiye ve uluslararası düzeyde bir radyoterapi merkezi olduğunu bilmemiz gerekiyor" dedi.
"İKİ BUÇUK YILDA 250 KEMİK İLİĞİ NAKLİ"
Antalya’nın Orta Doğu’ya örnek olacağını da vurgulayan Prof.Dr. Özdoğan, "2 buçuk yılda 250’ye yakın kemik iliği nakli yapıldı. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Mutlulukla Antalya’da kanser hastalarına iyi hizmet verebileceğimizi söyleyebiliyoruz. Antalya’nın Orta Doğu’ya örnek olacağını düşünüyoruz. 2 yıla yakındır kanser okulları yapıyoruz ve halkımızı bilinçlendiriyoruz. Kanserden korunmak için bir sihir yok ortada. Her şey basit aslında. Sigarayı hayatınızdan çıkardığınız an klinikler bir daha akciğer kanseri hastalarını görmeyecek ya da sayısı azalacak" diye konuştu.
"SPOR YAPILIRSA TÜM KANSER ORANLARINDA YÜZDE 50 DÜŞÜŞ OLUR"
Egzersiz ve spor alışkanlığının insan hayatında önemli yer tuttuğunu kaydeden Prof. Dr.Özdoğan, "Egzersizden uzak bir yaşamı tercih etmezsek ve yavrularımıza spor alışkanlığı kazandırırsak tüm kanser oranlarını yüzde 50-60 oranında yok edebiliriz. Bu yılda 200 bin kanser hastasının göründüğü ülkemizden 100 bininin yok edilmesi demektir. Ucuz tüketim ürünleri, kimyasallar, zehirli ayakkabılar girdi hayatımıza tabii ki bunları hayatımızdan uzaklaştıramayız ama devlet bunları denetlemeli ve halkından uzaklaştırmalıdır. Gıdalarda ve diğer ürünlerimizde uluslararası standardizasyon kabul edilmeli" dedi.
"ARTIK KANSER HASTALARI ÇOK UZUN SÜRE YAŞIYORLAR"
Radyoterapinin kanser hastaları üzerinde en etkili yöntemlerden biri haline geldiğini aktaran Medstar Antalya Kanser Merkezi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Berrin Pehlivan ise, kanser hastalarının yüzde 60- 70’inin hayatının bir döneminde mutlaka radyoterapi tedavisi aldıklarını söyledi. Önceleri sadece hastanın tedavi edilmesine odaklandıklarını belirten Pehlivan, şimdilerde kanser hastalarının uzun yaşaması nedeniyle hastanın hayat kalitesini arttırmayı amaçladıklarını belirtti. Doç. Dr. Pehlivan şöyle konuştu:
"Radyoterapi, kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ana tedavi yöntemlerinden birisi. Kanser hastalarının yüzde 60-70 hayatlarının bir döneminde radyoterapi ile tedavi ediliyor. Önceden bizim için hastanın sadece tedavi edilmesi önemliydi. Ancak kanser hastaları artık çok uzun süre yaşıyorlar. Bu süreç içinde onların tedavisi kadar hayat kaliteleri de bizim için önemli oldu. Günümüzün teknolojisinde hastalarımızın hayat kalitesini çok daha iyi sağlıyoruz. Daha iyi bir şekilde hedefe odaklanıyoruz."
"İKİ YILDA İKİ BİN HASTA TEDAVİ ETTİK"
Akdeniz Bölgesi’nin en iyi cihazlarından birisini kullandıklarını belirten Doç. Dr. Pehlivan, "İki yılda yaklaşık iki bin hasta tedavi ettik. Bölgenin en iyi cihazlarından birisiyle bu işi başardık. Gördüğümüz hasta memnuniyeti ve tedavi sonuçları rehber edinildiğinde bu işi gerçekten iyi yaptığımızı gördük. Cihaz çok önemli ama cihazı kullanacak personel de çok önemli. Daha yeni cihazlarla hizmetlerimizi daha iyi yerlere getirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından üzerinde hastanenin isminin yazılı olduğu pasta onkologlar tarafından kesildi.