Melikgazi Belediyesi’nden 24 Branşta Mesleki Eğitim Kursu

Melikgazi Belediyesi’nden 24 Branşta Mesleki Eğitim Kursu

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2014-2015 yılı Melikgazi Belediyesi Mesleki Eğitim ve Sanat Kursları’nın (MEL-MEK) bu yıl 24 branşta ve 19 kurs merkezinde faaliyet göstereceğini söyledi.
Bilgisayar, Bilgisayarlı Muhasebe, İngilizce Temel, İngilizce Orta Seviye, Hızlı Okuma ve Diksiyon gibi derslerin yanında özellikle hanımlar için Giyim, Ev Yemekleri, Pastacı Çırağı, Kurdale Nakışı, Brezilya Nakışı, Nevresim Takımları, Tel kırma, Ebru, İğne Oyası, Dekoratif Minder Kilimi, Kuaför, Maraş İşi, Ahşap Süsleme, Misinalı Takı, Kat-ı Sanatı ve Filografi branşlarında kurslar açıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Belediye olarak her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemi sanat ve mesleki kurslar açarak her dönem 2 bin civarında olmak üzere yılda 4 bin kişiye kurs veriyoruz. Ara eleman ve kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesine katkı sağlamaktayız. Hobisi olan veya meraklılara bu işin ustalığını öğretiyoruz. Boş zamanlarını değerli ve üretken bir çalışma ile değerlendirmelerinin yanında özellikle hanımların aile bütçelerine katkı sağlamalarına imkan sağlıyoruz. Asıl önemli olan ise Anadolu kültür ve sanat birikimini hem yaşatıyor, hem de gelecek kuşaklara aktarılmasına ve yaygınlaştırılmasına vesile oluyoruz” dedi. Kurslara kayıtların 20 Eylül’de sona ereceğini, kayıtlar için vatandaşların kurs merkezlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, kurslar ile ilgili ayrıntılı bilginin www.melikgazi.bel.tr adresinden öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.
Kurs merkezlerinin: Kültür Merkezi, Alpaslan, Yıldırım Beyazıt NFK Sosyal Tesisleri, Köşk, Mimarsinan Fatih Kurs Merkezi, Gesi Fatih Sosyal Tesisleri, Esenyurt Sosyal Tesisleri, Esenyurt Kurs Merkezi, Kazım Karabekir, Osmankavuncu, Çorakçılar, Bel-Sin Sosyal Tesisleri, Bel-Sin Nikah Salonu, Keykubat, Yeniköy, Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesisleri, Şirintepe Sosyal Tesisleri, Toki ve İldem Mahalleleri olduğu belirtildi.