Melikgazi Sağlık Vakfı’ndan Türkiye’ye Örnek Olacak Misafirhane

Melikgazi Sağlık Vakfı’ndan Türkiye’ye Örnek Olacak Misafirhane

Melikgazi Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türkiye’de ilk olan Anne Evi projesi ile, çocuklarını Kayseri’de tedavi ettiren annelerin rahat bir ortama kavuşacağını söyledi.
“Melikgazi Sağlık Vakfı yılar önce belediye işbirliği ile kurulmuş bir vakıf” diyen Hasyüncü, “Kayseri’de sosyal güvencesi olmayan dar gelirli insanların, tedavi, doğum ve ameliyat gibi ihtiyaçlarını karşılar. Türkiye’de ilk defa 2009 yılında faaliyete geçirdiğimiz 150 yatak kapasiteli misafirhane var. Onkoloji bölümünde tedavi gören hastaların yakınları var” dedi.
Hasyüncü, “ Biz Türkiye’de ilk defa bu misafirhaneyi açtık. Kendi aracımız misafir hane getiriyor. Üç öğün yemeklerini ve diğer ihtiyaçlarını, çocuk bezi, çocuk maması, terlik pijama gibi bir çok ihtiyaçlarını vakıf bünyesinde karşılıyoruz. Hayırseverler adına dua alıyoruz. Malatya, Kahramanmaraş ve Sivas’a örnek oldu. Gönlümüz istiyor ki Türkiye’de birçok bölgeye bu açılsın” diyerek şu şekilde konuştu:
“OSB ve Vakıf olarak üniversite ile iyi ilişkiler içindeyiz. Üniversite’de doğan yeni doğan bölümünde bulunan çocukların annelerinin çocuklarını emzirmek için gittiklerinde zaman geçirecekleri mekan yok. Bunlar da hasta yakınları gibi hastane koridorlarında ağaç altında günlerini geçiriyorlar. Yine bir hayırseverimiz, Çocuk Hastanesi’nin yanına anne evi binasını yaptı. Vakıf olarak yine herhangi bir ücret almadan annelerin rahat bir ortamda oturabilecekleri, istirahat edebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Mimar arkadaşı gönderdik eksiklikleri tespit ediyor. Bu da Türkiye’de ilk olan projelerimizden biri olacak.”