Mhp’li Vural’dan Zorunlu Osmanlıca Dersi Değerlendirmesi

Mhp’li Vural’dan Zorunlu Osmanlıca Dersi Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Osmanlıca’nın zorunlu ders olması yerine Türkçe’yi zenginleştirecek bir araç olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olarak verileceği tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay Vural, Osmanlıca’nın aslında Türkçe olduğunu, MHP olarak yaşayan Türkçe’den yana olduklarını belirtti. Türkçe’nin önünde tehditler olduğunu kaydeden Vural, “Osmanlıca aslında Türkçe. MHP olarak biz yaşayan Türkçe’den yanayız. Osmanlıca’da aslında özü itibariyle bir Türkçe’dir. Bu nesillerin bundan önce yazılmış eserleri değerlendirmesi gerekir. Yeni bir Osmanlıca dersine ihtiyaç mı var, yoksa Türkçe derslerinin zenginleştirilmesi mi gerekir bu pedagojik olarak değerlendirilmelidir. Türkçemizi iyi öğrenmemiz ve zenginleştirmemiz lazım. Osmanlıca’nın yaşayan Türkçe ile birlikte değerlendirerek, kelime haznesini artırmak amacıyla bu dersin Türkçe’yi zenginleştirecek bir ders olarak kullanılması gerekir. Zorunluluk esasının getirilmesi yerine Türkçe’yi zenginleştirecek bir araç olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu tartışmaları çıkartanlar şöyle bir Tunalı Hilmi’ye çıksanız, bu tabelaların ne kadarı Türkçe. Alışveriş merkezlerimiz vardı, mall oldu. Yaşadığımız yerin adı yabancı, alışveriş yaptığımız yerlerin adı yabancı, Türkçe’nin önünde bu tehditler var” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir televizyon programında çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamaları da eleştiren Vural, “AK Parti hükümeti sürekli olarak İmralı’ya kulaç atıyor, kollarını açıyor” diye konuştu. Vural, silahı meşrulaştıran düzenin demokrasi olmadığını, hak arayışının silahla olmayacağını ifade etti.
“TÜRKİYE’NİN SARAY SANATÇILARINA İHTİYACI YOKTUR”
Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalara değinen Vural, halkın vergileri ile gösterişe ve ihtişama yatırım yapılmayacağını kaydetti. Vural, “Vatandaşa bir oda, bir kişiye bin oda. Millet çay parası bulamıyor, birileri bir kadehe bin lira veriyor” diyerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kullanılan malzemeler için harcandığını iddia ettiği rakamları söyledi.
Sanat camiasının Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yaptığı olumlu yorumları değerlendiren Vural, “Sanatçı milletle bağını kopartmamalıdır. Türkiye’nin saray sanatçılarına ihtiyacı yoktur. Bağını milletle kopartanlar saray sanatçısı olur. Sanatçıların bu tür tartışmalara girmesini doğru bulmuyorum, milletle olan bağlarını kopartır. O sarayda milletin evlatlarının vergileri vardır. Sanatları ile ilgilensinler” diye konuştu.