Milaslı Kanser Hastasının 6 Yıllık Yol Çilesi

Milaslı Kanser Hastasının 6 Yıllık Yol Çilesi

Milas’ta çarpık yapılaşma ve ilgisizlik nedeniyle yolsuz kalan evinde kanserle mücadele veren 69 yaşındaki Hasan Pek ve yaşlı eşi, 6 yıl önce başlattığı yol mücadelesinden bir sonuç alamadı. Evine gidip gelebilmek için vatandaşların şahsına ait zeytinlik araziden geçmek zorunda kalan Pek, yaşadığı sıkıntılara bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.
Milas’taki Hacıilyas Mahallesi 1. Damlacık Sokak’ta oturan 69 yaşındaki Hasan Pek, şehir planında evine giden bir yol olmasına rağmen gerekenin yapılmaması nedeniyle tam 6 yıldır yolsuzluk çilesi çekiyor. Çarpık yapılaşmaya yetkililerin ihmali ve bazı vatandaşların yol yapılması için kamulaştırmaya soğuk bakması sonucu, yol hizmeti alamayan kanser hastası Pek ve 63 yaşındaki eşi, evlerine ulaşabilmek için başkalarına ait olan engebeli zeytinlik alandan geçmek zorunda kalıyor. Bahçe duvarlarından atlayarak evlerine güçlükle ulaşabilen yaşlı çift, Milas Belediyesine defalarca başvuruda bulunduklarını ve dilekçeyi ilk 2008 yılında vermelerine rağmen halen tek bir olumlu gelişme yaşanmamasını eleştiriyor.
“Ben bu ülkenin vatandaşıyım ve bu ülkeye 2 evlat yetiştirdim. Çöp, kanalizasyon gibi ne vergisi varsa vermem gereken tüm vergilerimi veriyorum. Hal böyleyken tapulu evime yol, altyapı hizmeti alamıyorum. Bizim çektiğimiz çile filmlere konu olur. Yıllardır mücadele veriyorum ancak çözüm ortaya koyan hiç kimseyi görmedim.” diyerek çözümsüzlüğe isyan eden Pek, evine giden bir yol bulunmayışının çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söylüyor.
SORUMLUSU KİM OLACAK..!
Herhangi bir acil sağlık sorunu yaşadıklarında ya da evde bir yangın çıktığında sağlık ve itfaiye ekiplerinin eve ulaşmakta çok güçlük yaşayacaklarına dikkat çeken Pek, ortaya çıkabilecek kötü manzaranın sorumlusunun kim olacağını sorarak, yolsuzluğun yarattığı tehlikeli durumu şöyle ifade ediyor; “Kendim kısa süre önce prostat ameliyatı geçirdim. Eşim bastonla zor yürüyor. Bizler yaşlı insanlarız her an bir sağlık sorunuyla karşı karşıyayız. Allah korusun bir kalp krizi geçirsek sağlık ekipleri bu evden bizi hangi yolla alıp hastaneye götürecek. Bir yangın çıkmış olsa itfaiye nereden bu yangına müdahale edecek. Yaşadığımız sıkıntılar çok ağır geliyor, eşimin, benim psikolojimiz bozuldu.”
Öte yandan Gazete Milas’ta bir süre önce “Levhası var kendisi yok!” başlıklı haberde Burgaz Mahallesi Sabunhane Caddesi Kaya Sokak’ta da benzer bir sorunun varlığı dile getirilmişti. Haberde, vatandaşların Milas Belediyesine taleplerini içeren bir dilekçe sunmasına rağmen, belediye yönetiminden bir cevap alamadıklarına değinilmişti. Vatandaşlar 50 metre uzunluğundaki engebeli arazinin imar planlarında göründüğü gibi araç ve yaya yolu olarak düzenlenmesi isteklerini yineledi.
Tüm bu yaşananlar geçmişten bugüne gelen çarpık yapılaşmayı ve şehir planlamasının kalitesizliğini gözler önüne sererken; Milas halkının ortak görüşü bazı alanlarda ciddi planlamalarla kentsel dönüşüme gidilmesi oldu.