Milletvekili Enç: "hiçbir Chp’li Ve Mhp’li Köşke Oturamayacağı İçin Çekemiyorlar"

Milletvekili Enç: "hiçbir Chp’li Ve Mhp’li Köşke Oturamayacağı İçin Çekemiyorlar"

AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı, 5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde saat 10.00’da başlayan kongreye AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Alanya ve Serik ilçe başkanlarının yanı sıra eski milli futbolcu Tanju Çolak da katıldı.
Kongre divanının seçilmesinden sonra katılımcılara seslenen Antalya Milletvekili Enç, diğer siyasi partilerin kongrelerinde yaşanan kavgalara değindi. Muhalefet partilerinin kongrelerinde sandalyelerin havada uçuşması nedeniyle yöneticilerin sabit koltuklu kongre salonları tercih etmeye başladıklarını söyleyen Enç, "Partililer sandalyeleri sökemedikleri için bu kez birbirlerine yumruk atmaya başladılar. Çok şükür ki bizim kongrelerimiz şölen havasında geçiyor" dedi.
AYRILAN VEKİLLERE "TUZLUK" DEDİ
Haziran ayında yapılacak genel seçimlere değinen Milletvekili Enç, partililerinden anayasayı değiştirecek gücü elde etmek için biraz daha gayretli çalışmalarını istedi. Partisinden ayrılan milletvekillerine "tuzluk" diyen Enç, "Antalya’da mevcut 14 milletvekili kontenjanımız var. Bunlardan 6’sını biz, 5 tanesini CHP, 3 tanesi de MHP’nin milletvekilleri temsil ediyor. Yani hem yerelde hem genelde AK Parti iktidar ama iktidar olmak yetmiyor. Biz 2015 seçimlerinde ’Yeni Anayasa’ söylemiyle yola çıkacağız. Anayasayı referanduma götürmemiz için 330 milletvekili arkadaşımızın milletvekili olarak meclise girmesi gerekiyor. Bizim ayrılan ’tuzluk’ları da çıkarırsak şu an 312 tane milletvekilimiz var. Bu sayı ile anayasayı millete götüremiyoruz. Meclis içinde anayasayı değiştirmek içinse 367 milletvekiline ihtiyaç var. 2 milyon 150 bin nüfusu olan Antalya’da biraz daha gayret edip milletvekili sayımızı arttırmamız gerekiyor. Bunu teşkilatlarımızla ve sizlerle yaparız" diye konuştu.
"HİÇBİR CHP’Lİ ve MHP’Lİ ORADA OTURAMAYACAĞI İÇİN ÇEKEMİYORLAR"
Son günlerin tartışma konusu olan cumhurbaşkanlığı köşkü için de görüşlerini açıklayan Enç, köşkü bir evin misafir odasına benzetti. Bir evin en güzel yerinin misafir odası olduğunu belirten Enç, cumhurbaşkanı, kraliçe, başbakan düzeyinde misafirlerin ağırlandığı köşkün Türkiye’nin misafir odası olduğunu söyledi. Her ortamda cumhurbaşkanlığı köşkü hakkında muhalefetin dedikodu yaptığını ileri süren Enç şunları söyledi:
"Orası Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yapılmış bir yer değil. Onların derdi nedir biliyor musunuz? Hiç bir CHP’li veya MHP’li oraya oturamayacağı için çekemiyorlar. Onların derdi bu. Anadolu’da kıskananlar ve çekemeyenler için ‘Karnı burmak’ diye bir ifade kullanılıyor. Bunu sizler de kullanıyorsunuz. Onların karnı buruyor. Ne kadar mesnetsiz yakıştırma varsa bu yüzden söylüyorlar."
HÜLYA AVŞAR’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Enç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçenlerde bir sanatçı ‘Benim evim daha ihtişamlı’ dedi. Oraya yurt dışında uluslararası platformda kraliçe, cumhurbaşkanı düzeyinde misafirler geliyor. Bizlerin evimizin en güzel yere misafir odası değil midir? Annelerimiz orayı hatta kilitler, misafir geldiğinde açarlar. Orası da bizim misafir odamızdır. Yurt dışına gittiğinizde sizi ihtişamlı binalarıyla ezerler. Biz güçlü bir devletiz imajı veriyorlar. Biz de güçlü bir devletiz. Bunu cumhurbaşkanlığı köşküyle de gösteriyoruz. Her türlü ülkenin gözü üzerimizde. Bunu çekemeyenler, kıskananlar çatlasın, çalışsınlar gelsinler oraya otursunlar. Sonuçta Tayyip Erdoğan orayı sırtına alıp götürmeyecek. 5 yıl sonra kim seçilirse gelip oraya oturacak. Devletteki devamlılığı bu arkadaşları şahsi menfaatleri için kullanmaya alıştıkları için cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılan her şey bunların gözüne batıyor."
Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Bahattin Akşit, seçilerek ikinci kez başkanlık görevini üstlendi.