Milletvekili Şahin’den Muhtarlar Derneği’ne Ziyaret

Milletvekili Şahin’den Muhtarlar Derneği’ne Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Şahin’i ziyaret ederek, burada muhtarlarla toplantı yaptı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, “Muhtarlar belediyeye telefon ettiği zaman, bazı konularda sekreter ‘Efendim konunuz nedir’ diye soruyor. Ben karşıdan hizmet bekleyen, daire amiri ile yada müdür ile bire bir görüşmek istiyorum. Ben bunu sekretere söylersem, benim muhtarlığım neye yarar. Biz bunlarla karşılaşıyoruz. Kayda alıyorlar, 1 hafta sonra muhtarın cep telefonuna ‘Şikayetiniz kayda alındı, yerine getirilecek’ Ama ne zaman gelecek? Bunlar yavaş yavaş olacak. Ya biz sabredeceğiz. Yada belediyeler tam manasıyla çalışmaya başlayacak” dedi.
“BİR LAMBA 3 AYDA TAKILIYOR”
AKSA Elektrik ile ilgili sorunları da anlatan Eren, “Elektrik işi AKSA’ya verildiğinden beri muhtarlar hep şikayetçi. Hükümetin kendisi bile şikayetçi. Bir direk için İstanbul’a telefon ediyoruz, İstanbul’da diyor ki, ‘Ben sizi sıraya koydum’ bir lamba için. Bugün hangi devirde yaşıyoruz? Mahalle ve köyler elektriksiz olsun. Elektriği getiriyorsun, o parayı hazineden alıyorsun. Enerji Bakanımız açıkladı. Ama faturaya da işliyorsunuz. Faturaya işlediğin işin hizmetini de vereceksin. Ama direği yenilemiyorsun, alt yapıyı yenilemiyorsun, ama AKSA durmadan burada para topluyor, yazıktır. AKSA 3-4 ayda bir lambayı takamıyor. Bu kadar mı aciziz. Bu kadar da olmaz yani” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Şahin ise, “Malatya’ya her geldiğimizde mutlaka mahallelerimizi tek tek gezmeye gayret gösteriyoruz, Milletvekili arkadaşlarımız ve teşkilatımız ve belediye başkanlarımız ile birlikte. Ziyaretlerimizde karşımıza çıkan birinci problem su sorunudur. AK Parti olarak bugüne kadar susuz köy kalmayacak, şebekeli su olacak şeklinde politikamız var. Malatya’da 5-6 köyde şebekeli suya geçilmemişti. Sebep 5-6 tane artezyen vurmamıza rağmen yeterli su kaynağı olmadığı için şebekeli su verilememişti. Gerçekten burada çözüm merciindeyiz. Şikayet etme gibi bir lüksümüz yok. Biz burada elbette vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın bize iletmiş olduğu her sorun bizim için emirdir, bunları çözmek boynumuzun borcudur. Arapgir, Arguvan, Kuluncak ve Hekimhan ilçelerindeki mahalleleri ziyaret ettim. Mahallelerimizde suların koruduğunu söylediler. Malatya Büyükşehir Belediyesi 80 ile 100 arasında mahallemizde şuanda artezyen vurulması ile alakalı ihale süreçlerini başlattılar. Gece-gündüz demeden arkadaşlarımız hiçbir zaman alakasız kalmadılar. Büyükşehir belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza da haksızlık etmeyelim. Bu arkadaşlarımızın sonuna kadar sorunları çözmek için çalıştıklarını biliyoruz” şeklinde konuştu.
Sulama suyu ve içme suyu konusunda alternatif proje üretme konusunda bir takım çalışma ve yeni proje geliştirme konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Şahin, “Sultansuyu Barajı’nda problem yaşandığını biliyoruz. Burada Melet deresi üzerine bir baraj projemiz var. Eğer buraya baraj olursa zaten Sultansuyu’nu besler. Orada sıkıntı olursa olursa en azından Sultansuyu Barajı’nın bendinin 2 metre yükseltilmesini de talep ettik. Beylerderesi Viyadükü altında Beylerderesi'nde en azından 2 adet gölet yapılmasını talep etik. Çat Barajı için o bölgede bulunan Şerefhan Çayı’nın Çat Barajı’na aktarılması içinde teklifte bulunduk. 7-8 ay boşa akan bu suyun Çat Barajı’nı beslemesi ile çat Barajı’nın doluluk oranı yükselecektir. Bölgemizde 10-15 milyon TL tutarında kapalı devre sulama için bir proje yatırımları yapıldı. Malatya şehir merkezinin içme suyunu karşılayan Gündüzbey Kaptaç bölgesindeki suyumuzun başına bir iş geldiği zaman Malatya’nın susuz kalmaması için alternatif bir suyu kaynağı bulunması içinde tekliflerimizi yaptık. Sorunları milletvekillerimiz olarak, belediye başkanlarımız ve teşkilatımız takip ediyor” dedi.