Murat Karayalçın, “demokrasiden Tek Adam Yönetimine Geçilmemelidir”

Murat Karayalçın, “demokrasiden Tek Adam Yönetimine Geçilmemelidir”

2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölümünün 41’inci yılı dolayısıyla Maçka Parkı’ndaki anma törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İsmet İnönü’nün Türkiye’yi tek partili hayattan çok partili sisteme geçirdiğini belirterek, “Demokrasiden tek adam yönetimine geçilmemelidir” dedi.
2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 41’inci yılında Maçka Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve İsmet İnönü’nün torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü katıldı. Anma töreni, Murat Karayalçın, Murat Hazinedar Hazinedar ve Hayri İnönü’nün Maçka Parkı’ndaki İsmet İnönü Heykeli’ne çelenk bırakmalarının ardından saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“DEMOKRASİ’DEN TEK ADAM YÖNETİMİNE GEÇİLMEMELİDİR”
Açılışın ardından kürsüde bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İsmet İnönü’nün Türkiye’yi tek partili siyasi döneminden çok partili demokrasiye taşıdığını ifade ederek, “Demokrasinin yaygınlaşmadığı, tek adam yönetiminin egemen olduğu yıllarda kendi kararıyla hiçbir baskı altında kalmadan öyle inandığı ve tercih ettiği için Türkiye’yi tek adam yönetiminden çok partili demokrasi hayatına taşımıştır. Tek adam yönetiminin yeniden seslendirildiği, tek adam yönetimi ile ilgili kaygıların egemen olmaya başladığı bu dönemde İsmet İnönü’nün yurdumuza ve halkımıza ve demokrasimize kazandırmış olduğu bu hizmeti anlamak olamazdı. Mesele tek adam yönetiminden demokrasiye geçiştir. Demokrasiden tek adam yönetimine geçilmemelidir” şeklinde konuştu.
“PAŞAM CESURUZ”
İsmet İnönü’nün hayatından ve yaşadıklarından örnekler veren Karayalçın, “İsmet İnönü o yıllarda namussuzların cesaretini ve cüretini görerek, namuslu insanlara ve namuslu yurttaşlarımıza çağrıda bulunmuştur. Çağrıda bulunma ihtiyacını duymuştur. Namuslu insanlarında en az onlar kadar cesur olmasını istemiştir. İsmet İnönü ‘Bu memlekette namus erbabı en az namussuzlar kadar cesur olabilmelidir’ demiştir. Paşam Cesuruz. Anıtının önünde ölüm yıl dönümünde söylüyorum. Cesuruz Paşam” dedi.