Muratpaşa Belediyesi Kreş Ve Gündüz Bakım Evi Açılışı

Muratpaşa Belediyesi Kreş Ve Gündüz Bakım Evi Açılışı

Muratpaşa Belediyesi tarafından Dutlubahçe Mahallesi’nde yapılan kreş ve gündüz bakım evinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, görev süresi içinde kreş sayısını arttıracaklarını belirterek, asgari ücretle çalışan annelerin hayatını kolaylaştırmayı amaç edindiklerini söyledi.
Asgari ücretle çalışan annelerin birleşip 5 çocuğu bir yaşlı teyzeye emanet ettiklerine dikkat çeken Başkan Uysal, “Muratpaşamızda sokakta büyümek zorunda kalan çocuklarımızın tamamının vebali bizim boynumuzadır. Bu kreşimizin açılışı bir başlangıçtır. Sayısını ihtiyaç sahibi mahallelerimize göre artıracağız. Annelerimizin sosyal hayata katılımını sağlamak için çocukları emin ellerde olmalı. Bu anlamda kreşleri çok önemsiyorum” dedi. Başkan Uysal, kreşin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.
Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi ise Başkan Ümit Uysal’ın sözünü tuttuğunu ifade ederek, “Başkanımız seçim dönemi bize kreş sözü vermişti. Bu kreş mahallemiz için büyük ihtiyaçtı. Sözünü tuttu. Mahalle olarak büyük memnuniyet duyduk. Çağdaş yenilikçi bakış açısı ile hizmet üretiyor. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi. Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kreş Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile hizmet vermeye başlayan kreşten 100 çocuk faydalanabilecek.
Muratpaşa Belediyesi Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cavit Arı, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı’da hazır bulundu. Kreş öğrencilerinin yaptığı sunum ve söyledikleri şarkılar da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. (CE)