Müsiad, Dost Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdi

Müsiad, Dost Meclisi Toplantısını Gerçekleştirdi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Battalgazi’yi mazisine layık istikbale taşımak için çalıştıklarını söyledi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısının bu ay ki konuğu Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldu.
Dernek binasında gerçekleştirilen toplantı öncesi bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, "MÜSİAD, her ay dost meclisi toplantılarını düzenlemektedir. Bu toplantımızda da Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı ağırladık" dedi.
Balin, dost meclisi toplantılarını çok önemsediklerini ifade ederek, "Dost meclislerinde, misafirlerimizle MÜSİAD üyelerinin birbirleriyle konuşmalarını sağlıyoruz. O kurumlarla alakalı problemler olduğunda da, çözümün rahat şekilde sağlanmasının alt yapılarını oluşturuyoruz. Bu toplantımızda da Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a sorularımızı sorup, sohbet edeceğiz" şeklinde konuştu.
MÜSİAD hakkında da bilgiler veren Balin, şunları kaydetti:
"MÜSİAD şuanda Türkiye’de 76 şehirde şube ve temsilciliklerini kurmuş vaziyette. MÜSİAD’ın 7 bin 500 üyesi var. Bu 7 bin 500 üyenin piyasada 35 bin şirketi bulunuyor. Bu kapsamda 1,5 milyon insan istihdam edilmektedir. MÜSİAD’ın dünyada 4 tane aktif şubesi bulunmaktadır. 149 noktada da temsilcilikleriyle, MÜSİAD üyelerinin dünyaya açılması ve dünya ekonomisine müdahil olmaları için ciddi çabalar harcamaktadır."
"BİR YANDAN SİSTEMİMİZİ KURARKEN, DİĞER YANDAN DA PROJELERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Dost meclisinin konuğu olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, halkın talebi doğrultusunda siyasete girdiğini ve tecrübelerini Battalgazi ve Malatya için kullandığını ifade etti.
Gürkan, ’Anadolu’yu Anayurt yapan’ Battalgazi’nin belediye başkanlığını yaptığını anımsatarak, "Biz bu millete ve geçmişine layık olmak için çalışıyoruz. Biz Cenabı Allah’a güvendik ve yola çıktık. Biz yeni bir ev olmaya, belediye teşkilatı kurmaya çalışıyoruz. Başarılı olan ailelerin temelinde aile dinamizmi yatar. Bir taraftan kurumsallaşmak, bir taraftan kurumun amacına uygun olarak bütünleştirme gayreti içerisindesiniz. Biz 4 aylık süre içerisinde hizmet masamızdan tutun imar, fen işleri, park ve bahçeler, sosyal ve kültürel işlerimiz, temizlik işlerimiz kendi alanlarında faaliyete geçtiler. Eksiklerimiz var ama yeni şeyler yapacağız. Tabi bizlerde boş durmadık. Bu sistemi kurarken, projelerle ilgili çalışmalarımızda devam ediyor" şeklinde konuştu.
"BATTALGAZİ, MAZİSİNE LAYIK İSTİKBALE HAZIRLANACAKTIR"
Battalgazi Belediyesi’nin 10’a yakın proje gerçekleştirdiğini dile getiren Gürkan, "Battalgazi, bizim düşüncemizde mazisine layık istikbale hazırlanacaktır. Bu geminin hedefine varması için hep birlikte gayret etmemiz lazım. Biz eleştiriyi, bizi yerme, aşağılama anlamında değerlendirmiyoruz. Biz eleştiriyi, bizim yol haritamızın, pusulamızın doğru yöne gitmesi noktasında değerlendiriyoruz. O noktada biz eleştirilere her zaman açığız" diye konuştu.
Gürkan, bundan sonraki süreçte, Battalgazi’yi mazisine layık istikbale hazırlayacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Büyükşehir Yasası, bize öyle yükümlülükler getirmiş ki, büyükşehirsiz ilçe belediyesi, ilçe belediyesiz de büyükşehir olmaz. Dolayısıyla gerek meclislerimizin çalışmaları gerek bürokrasi anlamındaki çalışmalarımızda eş güdümlü bir yapı içerisinde hareket etme gibi bir sorumluluğumuz var. Onun için gerek Yeşilyurt gerek Battalgazi ve de Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok uyumlu ve ahenkli bir çalışma içerisine girmemiz gerekiyor. Ve biz bu ahenk içerisindeyiz."
"MALATYA’YA YAKIŞIR BİR ŞİRE PAZARININ OLMASI LAZIM"
Malatya’ya yakışır bir şire pazarının olması gerektiğini ifade eden Gürkan, "Dünyanın kayısı üretiminin yüzde 80’ini şehrimizde üretiliyor. Kayısı Yerleşkesi Projemizle endüstriyel değeri yüksek yerel ürünümüzü kayısımızı ulusal ve uluslararası piyasalarda daha prestijli bir yere taşımak istiyoruz. Kayısı Yerleşkesi Projesiyle Kayısıcılık ile İlgili Bilimsel Çalışmaları, Araştırma - Geliştirme İş ve İşlemelerini gerçekleştirilecek bir merkezin, kongre merkezinin, kongre merkezi ile bağlantılı konaklama mekanlarının, kayısı entegre tesisinin, kayısı ve ürünlerinin satın alınacağı mağazaların, kayısı tarımı, kayısı sanayi ile ilgili geçmişten günümüze kullanılan araç gereçlerin yer aldığı şehrimizin kayısıcılık konusundaki hafızasını yansıtan yaşayan müzesi ile ve bütünleyen bitki müzesi ile prestijli bina mimarisi ile inşa edildiği Kayısı Yerleşkesi’ni hizmetinize sunmak istiyoruz."
Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi hakkında da bilgiler vererek, "Yeşil Kuşak Projesi’ni Malatya Büyükşehir ile birlikte yapacağız. Burada ilgili ilçeye değil de, Malatya’ya tekabül edecek projeleri gündeme getirmek zorundayız. O yol ve yöntem ile başarıya ulaşırız. Bu bir Malatya projesidir. Bu tür Malatya projelerine, sivil toplum örgütlerinin de sahip çıkması gerekiyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarımızdan,Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili destek aldık. Bu bölgeler imara değil, halka açılacak. Halkın buluştuğu bir alan olacak. Bu projede yürüyüş ve bisiklet yolları ile birlikte, çocuk parkları, spor alanları ve yaklaşık 5 bin araçlık bir otoparkta yer alacak. Battalgazi Belediye hizmet binası da mevcut DSİ Şubesi’nin bulunduğu alan olacak. Bizler belediye olarak kalıcı eser bırakmanın peşindeyiz" ifadelerini de kullandı.