Müsiad Üyelerine İnovasyon Eğitimi Başladı
MÜSİAD Muğla Şubesi Türkiye’de ilk defa MÜSİAD şubeleri arasında üyelerine yönelik İnovasyon eğitimi düzenledi. Eğitimin ilki Bodrum’da gerçekleştirilirken, ikincisi Menteşe ilçesinde MÜSİAD toplantı salonunda İnovasyon Uzmanı Salih Keskin tarafından veriliyor. Çok sayıda MÜSİAD üyesinin katıldığı eğitim seminerinde konuşan MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, önümüzdeki dönem yine Güney Ege Kalkınma Ajansına verecekleri proje ile görülü üyelere yönelik rekabet analizi konusunda çalışma yapılacağını açıkladı.
MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Akdeniz, “Biz MÜSİAD Muğla şubesi olarak inovasyona özel bir önem veriyoruz. Çünkü İnovasyon, çağımız iş dünyasının en önemli argümanı duruma geldi. MÜSİAD olarak geçen sene bizim paydaşlarından birisi olduğumuz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Girişimcilik Sempozyumunda yapılan en önemli sunumlardan birisini Salih Bey yapmıştı. Bizler daha sonra bu konuda neler yapabiliriz diye değerlendirirken, bu konu aynı zamanda belli bir bütçe isteyen etkinlik olduğu için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya proje sunduk. Projemiz GEKA’da kabul gördü. Üyelerimizin de bu proje ile ücretsiz olarak faydalanmalarını istedik. İlk etap çalışmamızı Bodrum’da yaptık. Bugün Menteşe’de önümüzdeki günlerde de Fethiye’de yapacağız. Bu eğitimin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle biraz erken yaptığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz çalışmaların sonbahar ayları bizler için daha uygun bir mevsim olduğunu düşünüyorum. Bizim bundan sonraki hedefimiz yapmak isteyen, gönüllü olan ve çalışmak isteyen üyelerimiz için yine GEKA’ya bir proje sunarak o üyelerimizin rekabet analizini çıkartarak inovasyon ve diğer tüm konularda röntgeni çekilecek. Elde edilen bu bilgiler üyelerimizin mahreminde olacak bilgiler. Üyelerimizin standartlarını, eksiklerini geliştirmeye yönelik çalışma olacak. İnşallah bir sonraki projemiz bu olacak. MÜSİAD Muğla şubesi tarafından yapılabilecek en güzel çalışmanın bu olacağını düşünüyorum” dedi.
İnovasyon Uzmanı Salih Keskin, ise yaptığı sunumunda, “Dönemimizde patronların en çok anlaşmakta zorlandığı jenerasyon yeni jenarasyondur. Jenerasyonlar arası çatışmalar hep vardır. İnovasyon konusunda yeni jenerasyon bir numaradır. Çünkü onlar hep değişime açıktır. Ama şu anda uluslar arası büyük firmaların üzerinde çalıştığı çok daha büyük bir jenerasyon var. Firmalarda bir ileriye taşıyacak sıçrama hamlesini gerçekleştirecek üç faktör vardır. Bir konsantrasyon, yani belli bir konuya odaklaşma. Çok ürün büyük problemdir. Dünyadaki en başarılı firmalar tek ürün ile başarılı oluyor. İki disiplin. Üçüncüsü de rüyasının olması. Rüya nedir? Yani, ‘Ben rüyamda görmediğim modeli yapmam’ diyenler. Bunlar kendi iç dünyasında öylesine benimsemişler ki, ortaya koyacakları ürünün rüyasını görüyorlar”