Muzaffer Tekin, Ergenekon’daki Usulsüzlük Soruşturmasında İfade Verdi

Muzaffer Tekin, Ergenekon’daki Usulsüzlük Soruşturmasında İfade Verdi

Ergenekon davasında usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ifade verdi. Tekin Zekeriya Öz’ün de aralarında bulunduğu soruşturma savcılarından ve davaya bakan hakimlerden şikayetçi olduğunu belirtti.
Ergenekon ve Balyoz davalarında usulsüzlük iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, davanın sanıklarından eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek müşteki sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma savcısı Mesut Erdinç Bayhan’a yaklaşık 2 saat ifade veren Tekin adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılandığı Ergenekon davası savcılarının hepsinden şikayetçi olduğunu belirtti. Tekin bu isimlerin başında Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın’ın olduğunu söyledi.
“BU SÜRECİN EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ OLMUŞTUR”
Ergenekon, Balyoz gibi davalarda ahlaki vicdani ve hukuki olman bir sürecin yaşandığını kaydeden Tekin, “Bu sürecin en büyük mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti Devleti Olmuştur. Bireysel mağduriyetin hiçbir önemi yoktur. Siz vatanınızı kaybediyorsanız kişisel hesaplaşma içinde de olmazsınız. Cumhuriyetin erdemlerinden istifade edip belli makam ve mevkileri işgal edenlerin ne yazık ki bu makamlarını Cumhuriyet yıkıcılığına alet ettiklerini bizzat yargılandığım davalarda da gördüm” şeklinde konuştu.
“ŞER YAPILANMASINDA SADECE EMNİYET DEĞİL YARGI İÇERİSİNDEKİ YAPILANMASI DA ORTAYA ÇIKARILMALI”
Hasta olmasına rağmen ifade vermek üzere adliyeye geldiğini ifade eden Tekin “Bunu tarihi bir görev olarak gördüğüm için geldim. Eğer bir şer yapılanmasından söz ediliyorsa sadece emniyet değil yargı içerisindeki yapılanmasının da ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bana iki müebbet,117 yıl hapis cezası verildi. Bu cezanın en önemli sebebi Ankara’daki Danıştay saldırısından hüküm giydikten sonra iki müebbet alan Osman Yıldırım’ın gizli pazarlıklar sonucu yaptığı suçlamalardır” dedi.
Açıklamasının ardından adliyeden ayrılan Tekin savcılığa sunduğu 12 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkıni Mehmet Murat Dalkuş ile soruşturma savcısı Zekeriya Öz’den şikayetçi oldu.
Tekin, şikayetçi olduğu hakim ve savcıların “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, görevi kötüye kullanmak, deliller üzerinde tahrifat, gerçek dışı ve usulsüz delil temin etmek, iddianamede yer almayan suçlamalara ilişkin belgelere dava klasörlerinde yer vererek ve basına sızdırarak deformasyon haberlerin çıkmasını sağlayarak adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılmasını istedi.