Nny Rektörlüğüünden Fizyoterapistler Günü Kutlama Mesajı

Nny Rektörlüğüünden Fizyoterapistler Günü Kutlama Mesajı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlandı.
"Dünya Fizyoterapi Konfederasyonunun kuruluş yıldönümü olan 8 EYLÜL, tüm dünyada ve ülkemizde Fizyoterapistler Günü olarak kutlanmaktadır" ifadesinde bulunan mesaja şu şekilde devam edildi:
"Fizyoterapist; kas-iskelet sistemi bozukluklarında, fonksiyonun düzeltilmesi, minimuma indirilmesi, çok yönlü fizyoterapi yaklaşımları ile bireyin yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla uygulamalar yapan mesleğe özgü ölçme ve değerlendirme yöntemleri ile hasta, engelli ve sağlıklı bireylere fizyoterapi ve rehabilitasyon programları planlayan ve uygulayan mesleki otonomiye sahip bir sağlık profesyonelidir.
Bugün ülkemizdeki fizyoterapistlerin sayısı 7000’e ulaşmıştır. Yeni açılan bölümlerle 2020 yılında bu sayının 15000’e ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu bölümlerden biri de Kayseri’de ilk olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüdür.
Türkiye’nin hayatına hareket katmak üzere yola çıkan fizyoterapistlerin 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Gününü kutluyor daha sağlıklı bir Türkiye diliyoruz."