Of’un Değerleri Of Halkı İle Buluşuyor

Of’un Değerleri Of Halkı İle Buluşuyor

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, yörede özellikle erkek çocuklara kız çocuklarından farklı davranıldığı ve bunun ileride sorunlara yol açtığını belirterek "Erkek çocuklarınıza yapacağınız davranışlarınızı ve uygulamalarınızı kız çocuklarınızı dikkate alarak yapmanızı rica ediyorum. Çünkü, dışlanmış kadının yaşadığı dünyada kaos olur, ruh hastalığı olur ve bu durum her şeyi yakıp yıkar" dedi.
Trabzon’un Of ilçesi Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, Of’un yetiştirdiği ünlü simalar Of halkı ile bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşıyorlar.
Sivil Toplum Örgütlerinin katkılarıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan seminerlerin Aralık ayı konuğu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Kenan Eren oldu.
Of Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Tellioğlu Vakfı Başkanı Emrullah Tellioğlu, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen ve halkın katılımının üst seviyede olduğu seminerde ‘Geleceğe Hazır Bireyler Yetiştirmede Ailenin Rolü’ üzerine duruldu.
Tellioğlu Vakfı’nın katkıları sonucu doğduğu topraklara gelerek eş, dost ve akrabaları ile bir araya gelen Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren, "25 yılını Of’ta geçiren bir insan olarak burada sizin karşınızdan olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim hayatımın belli bir bölümünde yer alan bu okulda bugün sizlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. 30 yıllık hekimlik hayatımda karşılaştığım tecrübeleri siz çok değerli hemşerilerimle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.
"BİR EVİN TEK BİR ANAYASASI OLUR"
Dünyanın yarısının kadın olduğu bir ortamda her alanda dışlanmış duyguları bastırılmış kadınların çoğunlukta olduğu toplumların gelişmesinden bahsedilemeyeceğini belirten Kenan Eren, " Erkek çocuklarınıza yapacağınız davranışlarınızı ve uygulamalarınızı kız çocuklarınızı dikkate alarak yapmanızı rica ediyorum. Çünkü, dışlanmış kadının yaşadığı dünyada kaos olur, ruh hastalığı olur ve bu durum her şeyi yakıp yıkar. Sınır koymayı ceza yöntemiyle değil de onun ruh sağlığını bozmadan, güzellikle yapabiliriz. Çocuklarını sevginizi gösterin. Onların başını okşayın. Anne babanın aynı ev içerisinde çocuklara karşı aynı dilden konuşması çok önemli. Farklı davranışlar sergileyen ailenin çocukları ileride tutarsız ve dengesiz oluyorlar. Evin tek bir anayasası olur. Yazın ve asın duvara. Çocuk sınırlarını bilsin ve ona göre davransın" şeklinde konuştu.
Of’un değerlerini Of halkı ile buluşturma adına vermiş oldukları desteklerden dolayı Tellioğlu Vakfı’na teşekkürler eden Of Kaymakamı Eren Arslan, “İstanbul’dan gelerek bizlerle çok değerli tecrübelerini paylaşan hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Burada geleceği ve geleceğimizi olan çocuklarımızı konuşuyoruz. İhmal edilmemesi gereken ve kıymet vermemiz gereken bir alan. Hocam bilimsel alanla söylenmesi gerekenleri söyledi. Ama ben özellikle bir konu hakkında vurgu yapmak istiyorum. En basit bir işyerini açmak için birçok belge istiyoruz ve kural koyuyoruz. Ama toplumun geleceği olan aile müessesesini oluşturmak için bekar olmak ve belediyeye müracaat etmek yeterli oluyor. Ama aslında yetmiyor” dedi.
Her gün bir çok sorunlu aile ve çocuklar ile karşı karşıya geldiklerini belirten Arslan, şöyle konuştu:
“Onların sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz.Çoğu zaman iş işten geçtikten sonra üretilen çözümler çok fazla bir anlam ifade etmiyor.O yüzden bu tür eğitimler çok önemli.İnşallah ülkemizde bir gün aile kurmanın da belli kurallara bağlanması ve ailenin nasıl olması gerektiği konusunda sağlam bir müessesenin kurularak daha sağlıklı aile yapılarının oluşması sağlanır.”