Öğrencilere Madde Bağımlılığını Önleme Konferansı
Mersin’in Mut ilçesinde lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik “Madde Kullanımı ve Sentetik Kannabinoid Uyuşturucu Maddelerle Mücadele” konulu konferans verildi.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, son günlerde sentetik kannabinoid türü uyuşturucuya bağlı olarak meydana geldiği değerlendirilen ölüm vakaları veya bu anlamda hastane müracaatlarında yaşanan artış, kamuoyunda oluşan tehdit algısı ve mücadele eden kurum ve kuruluşlarının sentetik kannabinoidin hakkında yeterli seviyede bilgilendirilmesi amacıyla Mut Belediye Konferans Salonunda bir konferans düzenlendi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Mesut Öztürk yaptığı sunumda, en sık kullanılan uyuşturucu, bonzai, uçucu maddeler, ergenlik döneminde madde kullanımının özellikleri, ailenin rolü, ergen çocuğun ebeveynlerine rehberlik, madde kullanan çocuk nasıl anlaşılır, aile şüphelendiğinde nasıl davranmalı, aileye hangi önerilerde bulunulmalı ve Mersin ili durum hakkında öğrenci ve velilere bilgi verildi.
Öztürk, insanların her zaman uyuşturucu maddenin kötü olduğunu bildiğini ancak kullanmaktan da geri kalmadıklarını belirterek, "Size anlatmak istediğimiz insanlar neden bağımlı olur. Uyuşturucu ne denildiğinde insanların belirli dozlarda kullandığı fiziki, psikolojik ve akıl olarak kişiyi yok oluşa götüren kanunen yasaklanmış maddelerdir. Uyuşturucu maddelerini ikiye de ayırabiliriz. Kimi yasal olan, kimi yasal olmayan. Yasal olanlar sigara, alkol olarak satılıyor. Diğerleri ise ismini kullanmak istemediğim birçok uyuşturucu madde. İnsanlar ilk adım olarak uyuşturucuya hep sigarayla başlıyorlar. Sigara uyuşturucu bağımlılığının ilk basamağı.Son basamak da diğer uyuşturucu maddeleri. Her sigara içen uyuşturucu bağımlısı olacak diye bir şey yok. Ama her eroin, esrar ve Bonzani içen sigarayla başlıyor" dedi.
Seminer daha sonra uyuşturucu ile ilgili slayt gösterisi ile son buldu.