Ordu Gelecekten Umutlu
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Trabzon gibi iki metropol kentin arasına sıkışmış olan Ordu’nun son yıllarda sağladığı imkan ve yatırımlarla geleceğin marka kenti olmak yolunda büyük aşama kaydettiğini belirtti.
Şahin, “Şu anda bitme aşamasında olan yatırımlar tamamen hizmete girdiğinde Ordu ekonomik ve sosyal yönden büyük bir sıçrama yaşayacaktır” dedi.
YENİ OSB’LER YOLDA
Ordu’nun ekonomik gelişiminin 2000’li yıllarda başladığına dikkat çeken Servet Şahin, Karadeniz sahil yolunun ve 1991-1992 yıllarında dağılan Sovyetler Birliği’nin oluşturduğu bağımsız devletlerin liberal ekonomiye dönüş yapmalarının Ordu ekonomisinde de olumlu etki yaptığına dikkat çekti. Anılan dönemde Ordu’da öncelikle ticaret sektöründe, bir müddet sonra turizm ve hizmetler sektöründe ciddi gelişmeler yaşandığını, aynı dönemde 4325 sayılı teşvik yasası ve devamı niteliğinde 5084 sayılı yasa ile genellikle fason çalışan penye ve konfeksiyon dikiş atölyelerinde hızlı bir sermaye ve yatırımcı girişi olduğunu hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: “Bölgesel yatırım teşvikleri çerçevesinde konfeksiyon, deri ve tekstil sektörünün 5. Bölge kapsamında desteklenmesi ile Altınordu, Fatsa ve Ünye’de penye ve konfeksiyon atölyeleri açısından hatırı sayılar bir yatırım ve yatırımcı girişi sağlandı. Bu sektörde önemli bir istihdam imkanı sağlandı. Ordu Merkez’deki 600 dönümlük Organize Sanayi Bölgesi’ne(OSB) ek olarak Fatsa ilçesinde 500 dönümlük ikinci Organize Sanayi kuruldu. Ünye ilçesinde de hazırlıkları sürdürülen OSB için kısmi bir mülkiyet sorunu bulunuyor. Bu sorunun çözüleceğini kanaatini taşıyorum. Ayrıca Ordu Merkez’de ikinci bir organize sanayi kurulmasının gerekliliği de ortaya çıkmıştır.”
“GELECEKTEN UMUTLUYUZ”
Turizm faaliyetleri kapsamında yeni ve büyük ölçekli oteller açıldığını, Doğu Karadeniz yaylaları birbirine bağlayan ‘Yeşil Yol’ projesinin hızla sürdüğünü, kayak tesislerinin açılma aşamasına gelindiğini de kaydeden Şahin, Fatsa-Kabakdağ ve Altınordu-Kayabaşı bölgelerinde oluşturulan ‘Doğal Köy Turizmi’ projelerinin de hayata geçirildiğini belirtti.
Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversitemizin kurulması ve hızlı bir gelişme göstermesi Ordu’ya hareketlilik kazandırdı. Ordu-Giresun Havaalanı projesinin yüzde 85’inin tamamlanması ve 2015 yılında hizmete girecek olması bizi heyecanlandırıyor.Ayrıca Karadeniz-Akdeniz yolunun yatırımının sürmesi, faaliyete geçtiğinde Ordu-Sivas ve Ordu-Kayseri hattındaki ticari hareketliliği artırabilecek potansiyele sahip olması Ordu’nun gelecekteki marka kent umutlarını arttırmaktadır. Bu yolların açılmasıyla ticari hareketlilik sağlanacak, yatırımcı ve sermayesini Ordu’ya çekebileceğiz.”